Dones del 36 retirarà les reixes, plantarà palmeres i obrirà 3 bars

dones36La plaça Dones del 36 s'ha tornat a reformar només quatre mesos després de ser estrenada, amb una forta polèmica veïnal que ha deixat sol el PSC en la defensa de les reixes que han acabat dissenyant l’espai com una illa tancada durant les nits. El regidor del districte, Guillem Espriu, ha decidit fer marxa enrere en la seva defensa aferrissada de la plaça tancada i, d’acord amb la direcció de serveis tècnics de Gràcia, ha reelaborat el projecte amb l’objectiu de retirar les dues reixes a Santa Àgata i Torrent de l’Olla. Avui, 28 de desembre, es reestrena l'espai. La reforma de la plaça més nova de Gràcia, segons ha pogut saber L’Independent, també contempla altres elements de millora de l’espai: un és el canvi d’arbres; els cirerers bords i els roures australians seran substituïts per palmeres a petició de l’Assemblea de Joves, que volen fer la festa alternativa de Festa Major allà amb el lema Gràcia lliure i tropical. De manera excepcional la moratòria de llicències d’establiments de pública concurrència inclourà una clàusula especial i permetrà tres autoritzacions de bars a la plaça. A petició d’ICV i ERC, la festa de reinauguració d'avui, 28-D, tindrà com a principal guarniment banderes estelades i republicanes.