L’escola Rius i Taulet retornarà a Lesseps el proper 22 de febrer

RiusitauletLes obres de remodelació de l’escola Rius i Taulet, situada a la plaça Lesseps, estan a punt de concloure. Durant un curs i un trimestre l’alumnat d’aquest centre ha fet classes al CEIP Pirineus, d’on es mudarà cap a Gràcia entre el 15 i el 19 de febrer per començar de forma efectiva el dilluns 22. Aquest mes, però, es farà el trasllat provisional per celebrar les jornades de portes obertes fixades per als dies 27 i 28 de gener i l’1 de febrer. “Amb aquestes obres hem guanyat qualitativament. Hem millorat en materials, seguretat als sostres i aïllament, s’han creat noves sortides, s’han canviat les finestres i tindrem menys soroll”, explica Albert Colàs, director de l’escola. “També s’han creat més sales petites per a tutories”. Amb la reforma, l’escola està del tot preparada per acollir la doble línia que es va començar a implantar al curs 2005-2006, llavors amb alguns dèficits d’espais. “El trasllat cap al Pirineus ha tingut un cost en la matrícula, hem registrat una davallada d’alumnes, que esperem que es recuperi en aquesta campanya de matriculació”, afegeix Colàs. Precisament, la mudança cap a un altre centre va suposar un endarreriment en l’inici de les obres. Si bé Serveis Territorials proposava fer les actuacions amb els infants a les aules, les famílies i el professorat del Rius i Taulet que es van oposar i van demanar un trasllat per motius de seguretat