El Districte reforma els accessos del Park Güell fent un homenatge a Gaudí

parkguellEl pla integral d’actuacions del Park Güell, polèmic per l’intent de l’Ajuntament de fer un accés regulat gratuït que en un primer moment es preveia de pagament, ha començat a caminar en la seva part menys crítica: la de la millora dels accessos, que ha de suposar una descàrrega de visitants de l’entrada principal del carrer Olot i de l’accés secundari de la carretera del Carmel. El camí de Sant Josep de Cottolengo serà la tercera via i inclou un homenatge a la figura d’Antoni Gaudí.  "Era pura pedra". Per dues vegades el regidor del districte, Guillem Espriu, va utilitzar aquesta expressió per definir el passat dimarts, en una visita d’obres amb L’Independent, l’estat en què es trobava fins fa ben poc el camí de Sant Josep de Cottolengo i el passatge Sagrada Família, l’espai que ara s’ha adequat com a tercer accés al Park Güell des dels carrers Antequera i Molist. "Era una riera descontrolada", afegeix. L’arranjament d’aquest camí de vianants, que els veïns de la zona subratllen que abans no era apte per passejar-hi de nit, llueix ara fanals, heures, palmeres i pins, nou paviment, un mur més o menys al·legòric al trencadís del parc i, lògicament, clavegueram soterrat. Però l’element més turístic són els catorze llistons de ferro en català, euskera, gallec, castellà, portuguès, francès, italià, anglès, alemany, grec, hebreu, xinès, japonès i àrab (per aquest ordre) amb una de les màximes més conegudes d’Antoni Gaudí: tot surt del gran llibre de la naturalesa. El que no s’ha pogut millorar és el mur ple de pintades que toca al Cottolengo perquè en tractar-lo es desfeia. El Districte, segons apunta el regidor, no s’ha plantejat la instal·lació d’escales mecàniques en un espai costerut "perquè no hi ha massa població a la zona". El que sí que es guanyarà és una tercera entrada al centre des del passatge de la Sagrada Família.