El CAP i els habitatges per a gent gran de la Cibeles s’acabaran l’estiu de 2011

pedraGràcia estrenarà l’estiu de 2011 el desdoblament del saturadíssim CAP Sant Antoni Maria Claret en quatre plantes del nou centre d’atenció primària que s’aixecarà a l’actual solar on hi havia la sala Cibeles, al número 363 del carrer Còrsega. L’alcalde, Jordi Hereu, i el president i el regidor del districte, Ricard Martínez i Guillem Espriu, van posar dimecres la primera pedra del projecte, tres anys després del primer informe tècnic.

L’equipament, com ja s’havia apuntat, tindrà la particularitat que afegirà tres plantes per sobre dedicades a habitatge assistit per a gent gran i tres plantes per sota on s’encabirà un pàrquing privat. El projecte es va començar a esbossar a principis del 2007 des del Districte de Gràcia, aleshores governat per Esquerra. Aquell informe tècnic inicial, amb 40 habitatges de 65 metres quadrats, sense CAP i pàrquing per a 175 cotxes i 50 bicicletes, plantejava a Urbanisme una negociació amb el propietari -l’amo també de La Paloma- que va evitar la instal·lació d’un gimnàs de luxe.

A finals del 2007, ja amb govern del PSC a Gràcia, l’Ajuntament de Barcelona va comprar els terrenys per 7,2 milions d’euros i tres anys després el projecte final ha canviat sensiblement (32 pisos de 40 metres quadrats, un CAP i 44 aparcaments). El centre oferirà serveis de medicina general, odontologia, treball social, educació sanitària i atenció comunitària i tindrà 18 consultes, 50 empleats i àrea polivalent. L’edifici s’aixecarà amb façana davantera a Còrsega i façana posterior al passatge de Ròmul Bosch, tindrà una planta altell enretirada i accés independent per als pisos, el CAP i el pàrquing