El Districte sondeja ERC per reelaborar la idea de la Sedeta en un edifici exterior

IMG_9887El Districte s’està plantejant molt seriosament la idea de buscar una alternativa al projecte d’edificació del nou edifici de serveis socials a la Sedeta que ocuparia una part de la plaça interior i que no compta ni amb suport veïnal ni amb suport polític. Després de corregir el tret iniciant un procés participatiu abans que fer el concurs d’idees, ara l’alternativa passa per fer marxa enrere i buscar espai en un edifici exterior.

La contraproposta del Districte, segons ha pogut saber L’Independent, només s’ha transmès al soci preferent de l’equip de govern format per PSC i ICV-EUiA en aquest mandat, Esquerra, en una conversa que va tenir lloc la setmana passada entre el conseller d’ICV-EUiA David Companyon, i el portaveu dels republicans, Àlex López. Ni CiU ni el PP han estat sondejats de manera similar si bé des del Districte -més des de les files ecosocialistes que no pas des de les socialistes- es manté la voluntat del consens ampli.

Tècnicament, la nova idea del Districte oblida la reforma interna de la Sedeta i opta per buscar un local de 1.000 metres quadrats, de compra o de lloguer, a la zona. Encara hi ha una altra alternativa que passa per reformular l’espai existent, sobretot el que es vol destinar als joves,  sense el nou edifici i sense tancar la plaça, que es veuria amb bons ulls des de les files d’ERC.
Companyon, a la vista del resultat de la primera fase de contactes polítics i de la tensió que es va respirar en la primera sessió del procés participatiu, ha admès que “encara és d’hora per extreure conclusions de les consultes veïnals” però que cal anar buscant “una pista d’aterratge” que contempla sobretot aquesta alternativa fora del recinte de la Sedeta. “El més important no és el que es decideixi el dia 17 sinó el que s’ha de fer el 18”, conclou Companyon en referència a la cita per a la devolució de les propostes i el debat de les conclusion

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *