Decàleg de deficiències a la plaça Lesseps, deu mesos després de la inauguració

lessepsDesnivells mig amagats, arbres amb pèssima salut, pistes de petanca infrautilitzades o problemes circulatoris. Al rebuig inicial d’alguns sectors al nou disseny de la plaça Lesseps, s’hi suma ara el desgast del dia a dia. Quan fa poc més de deu mesos de la inauguració, a bombo i plateret, de la reforma de la plaça, l’Associació de Veïns i Comerciants de la zona manté converses amb el Districte per posar de manifest els punts negres del nou disseny. El punt més fosc, segons el president de l’Associació de Veïns i comerciants de la plaça, Josep Maria Flotats, és la poca visibilitat d’un graó al mig de la plaça, just darrera de la boca de metro. Un canvi de nivell que provoca nombroses caigudes, tal i com han demostrat els veïns amb un recull fotogràfic, perquè no està adequadament senyalitzat. El decàleg de queixes conté, a banda d’elements estructurals com la manca d’ombres a la zona de bancs a l’estiu, punts com la mala salut de molts dels nous arbres –només escocells en alguns casos- o els tolls d’aigua permanents al voltant de la gran font. A més a més, els veïns també denuncien deficiències quant a l’ús dels espais, com la infrautilització de les quatre pistes de petanca –buides la major part de la setmana- o de l’amfiteatre que, com apunta Flotats, “no va acollir ni les activitats nadalenques i només serveix per acumular problemes de soroll de nit”. Els gossos sense lligar a les zones d’herba, en contrast amb les àrees infantils enreixades, també encenen els ànims d’aquests veïns que han sol.licitat una major vigilància de l’ús que es fa d’aquestes espais.Dijous 11 de febrer es van reunir amb el regidor Espriu i van acordar mesures a curt termini, com la reparació de rajoles i papereres. El Districte també s’ha compromès a analitzar els problemes més estructurals, com l’aparcament de motos a la zona de Pérez Galdós.

 

 

 

El monòlit de Pompeu Fabra, a la plaça després de les obres

 

 

 

 

 

Després d’uns mesos de debat sobre el monòlit de pedra de Montserrat amb una placa honorífica de Pompeu Fabra de la plaça Lesseps, ja s’ha pres la decisió de reubicar-lo a la mateixa plaça. Encara no hi ha data ni ubicació concreta, però s’ha descartat la possibilitat de canviar-lo de lloc. Una de les propostes, en aquest sentit, era instal·lar-lo a la recentment remodelada avinguda Pompeu Fabra, a la Salut, al barri natal del lingüista. O, fins i tot, al carrer on va néixer: l’avinguda Mare de Deu de la Salut. La reunió de dimarts entre veïns, Districte, Taller d’Història i Club Excursionista de Gràcia -que denuncia la precipitació amb la qual se’l va convocar- va decidir retorna-lo a Lesseps i, en tot cas, instal·lar una placa commemorativa a la Salut.

 

 

, , , ,

1 thought on “Decàleg de deficiències a la plaça Lesseps, deu mesos després de la inauguració

 1. Arquitectos sin gafas?
  Locos sacados del manicomio?
  Enemigos de Barcelona?
  Extraterrestres?
  Mocosos a las horas del recreo??

  ¿Quienes diseñaron y construyeron la Plaza Fea Lesseps?

  EL LA PLAZA MÁS FEA DE TODA ESPAÑA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *