La junta de Lluïsos plega en bloc per problemes econòmics en la gestió

p08f1Crisi a una de les entitats històriques de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia de la plaça del Nord. El president de l’entitat, Jordi Casassas, i tota la seva junta, han anunciat aquesta setmana en una carta als socis que pleguen i, com a resultat, convoquen eleccions anticipades el pròxim 27 de setembre. Casassas justifica la decisió traumàtica en els problemes econòmics en la gestió de l’últim any. Més de sis anys després de la seva elecció, un llunyà 25 de febrer de 2004 (vegeu L’Independent núm. 56), que posava punt i final a una llarga presidència de dotze anys de Carme Segura, Casassas ha decidit tirar la tovalolla adduint que els motius econòmics han impedit complir amb els objectius que s’havia marcat en aquest segon mandat, que se li acabava el novembre de 2011. “Hem gastat el mateix sense ingressar el mateix i tenim uns deutes que podrem pagar amb un crèdit, però no he complert els meus objectius”, ha assegurat l’encara president de Lluïsos, que exercirà com a tal fins al setembre. Casassas, que va arribar a la presidència apostant per potenciar la implicació dels socis en el dia a dia de l’entitat i la relació amb les altres associacions de Gràcia (que es va concretar amb la constitució del G-6), se’n va sobretot perquè la gestió econòmica li ha impedit fer realitat el gran projecte de reforma dels locals de la plaça del Nord. “El curs passat no vam poder complir el pressupost, hi ha hagut una baixada de subvencions, han fallat alguns lloguers i altres aspectes”, apunta. Algunes fonts han apuntat a factures impagades i despeses inassumibles. Ara fa uns mesos el comptable de l’entitat, Jordi Melgarejo, va ser substiyuït per un director financer com a primera mesura de xoc.
Les dificultats econòmiques ja van centrar la darrera assemblea de Lluïsos, el 27 de gener, que va decidir aparcar el projecte de reforma integral del local. Només s’havien aconseguit un dels dos milions d’euros necessaris per afrontar la primera fase del projecte, que havia d’aixecar un nou edifici. La quota mensual dels socis també ha patit enguany un increment extraordinari de 3,5 euros mensuals de la quota (de 13 a 16,5 euros). Casassas, en declaracions a aquest setmanari, considera també que la seva decisió afecta tota la direcció de l’entitat i sobretot la seva mà dreta, el vicepresident, Xavier Ripoll. “Tota la junta està tocada”, ha admès. És per això que el fins ara president s’ha mostrat partidari de la renovació a l’entitat i que surtin nous aspirants a president no vinculats al seu equip.

, , ,

2 thoughts on “La junta de Lluïsos plega en bloc per problemes econòmics en la gestió

  1. Hola,

    Em sembla que no us heu informat gaire bé. Moltes de les informacions que doneu son incompetes o directament falses!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *