Rauxa, Verdinada, l’escola Youkali i Amics de la gent gran, premis Vila de Gràcia

p09f1El Centre Artesa Tradicionàrius tornarà a ser, aquest 14 d’abril, l’escenari de l’acte d’entrega dels premis Vila de Gràcia que, en aquesta edició, han reconegut la tasca social d’entitats com l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats Rauxa o la defensa de la sostenibilitat de la Verdinada que organitzen els Lluïsos, així com també la tasca pedagógica de l’escola Youkali de teatre musical. Els més de vint anys de feina en el camp del suport integral a les persones que pateixen alcoholisme crònic que ha realitzat l’Associació d’Alcohòlics Anònims Rauxa li han valgut el premi d’honor de Gràcia a títol col·lectiu “pel seu paper clau, com a voluntaris, en la motivació i recuperació de gent  amb risc d’exclusió social”. El guardó d’honor a títol individual, d’altra bamda, ha reconegut el treball de Justo Domínguez de la Fuente per la seva contribució al llarg dels anys a la dinamització social i cultural del barri del Camp d’en Grassot. L’escola Youkali de teatre musical, per la seva banda, s’ha fet amb el premi a la millor iniciativa pedagògica esportiva i d’educació reglada i no reglada. En aquest cas, el jurat ha valorat especialment el compromís de transformació social que Youkali treballa juntament amb el teatre. La Verdinada dels Lluïsos de Gràcia, que ja s’ha consolidat com a setmana temàtica dedicada al medi ambient, ha obtingut el premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat. El jurat també ha reconegut la tasca en defensa dels valors cívics d’Amics de la gent gran “pel seu suport a una població en risc d’exclusió i solitud”. A títol individual, l’escriptor i col.laborador de L’Independent de Gràcia Sebastià Jovani ha estat guardonat amb el premi a la millor iniciativa en defensa de Catalunya i/o divulgació o promoció de la llengua catalana “per la difusió del català que parlen els gitanos de Gràcia, en l’obra Emulsió de ferro”. En el camp de la recerca i divulgació històrica, el jurat ha premiat Esteve Camps pel treball Recull documental de Josep Vidal i Granés, iniciador de la Romeria de Sant Medir. El premi a la millor actuació comunicativa ha recaigut en el programa casteller Terços amunt de Ràdio Gràcia i la categoria de millor acció en matèria de rehabilitacó  d’edificis ha quedat deserta.