Martínez i Espriu topen per la ubicació de l’escola municipal d’art a Penitents

Hi ha qüestions que s’arrosseguen anys i fins i tot mandats, i més si president i regidor de districte, Ricard Martínez i Guillem Espriu, compartien i comparteixen visions diferents en la ubicació de nous equipaments. Una proposta del Districte per situar l’escola municipal d’art a Penitents, a prop de la plaça Alfons Comín, ha fet rebrotar la idea de l’anterior mandat d’ERC de recuperar l’escola Al.leluia    com a escola de música. La qüestió s’ha enverinat tant en les últimes setmanes que ara els republicans fins i tot neguen el debat i asseguren que la proposta no tindrà majoria quan se sotmeti a votació del ple de Barcelona i que, de moment, ja s’ha ajornat com a punt de l’ordre del dia per a la sessió que s’ha de fer d’aquí a dos divendres. La proposta del districte que ha recollit l’Institut de Cultura de Barcelona en un document apunta encara de manera ambígua que la ubicació de l’escola municipal d’art -que en alguns districtes com Sant Andreu suposarà la integració de l’escola de música en el nou equipament- serà a Penitents. Fonts municipals no confirmen, però, que la possible ubicació sigui en els terrenys que hi ha per sobre de la plaça i que s’han inclòs en el pla Barça, encara que el Districte era un ferm partidari de dedicar aquesta zona exclusivament a dotar el barri amb un poliesportiu i res més. Fins i tot va oposar-se al trasllat del Club Excursionista, tot i els desitjos de l’entitat. Les fonts republicanes van més enllà i apunten que la requalificació d’aquest espai tindrà una especifitat esportiva que impedirà qualsevol altre ús. Pel que fa a l’escola Al·leluia del carrer Milà i Fontanals, ara mateix dedicada a espai de guarnits de la Festa Major, el Districte segueix amb la idea que sigui la nova escola d’adults quan estigui fet el gran equipament per a la Fundació Festa Major del carrer Alzina i per als Castellers i ERC es manté en l’escola de música o d’arts.