El Coll es reivindica com la zona més necessitada de plans estratègics a Gràcia

Després de Vallcarca, el Coll, però amb una punxada de participació preocupant. Amb aquesta premissa, el pla estratègic ha començat a caminar amb la consciència que es tracta de la zona més necessitada de reformes urbanístiques i socials de Gràcia. El document elaborat pel tècnic de barri, Francesc Roma, no estalvia punts febles i contempla com a oportunitats les mesures de la llei de barris o la dinamització que pot suposar la nova estació de metro de la línia 5.

La primera de les tres sessions per a l’elaboració del pla estratègic del Coll, que va comptar amb una participació de 12 persones, va abordar com a temes principals els problemes d’urbanisme. Alguns dels pilars en aquest sentit van ser la manera com conviure amb els pendents o completar, d’una vegada per totes, les instal·lacions de línies de serveis com el telèfon o la llum. D’altra banda, també es va debatre la manca d’un espai comú central per vertebrar la vida de barri. Roma, que fa una valoració “molt positiva de les sessions pel nivell de participació i les propostes sorgides”, destaca idees com la que va llançar una veïna de convertir el Coll en un espai slow-city, és a dir, una iniciativa que ja s’ha engegat en ciutats italianes o alemanyes per tranquil·litzar el ritme de vida, amb menys cotxes i més transport públic i pivotant als parcs i els espais per a gent grans i nens. Una idea que, segons Roma, resumeix bé les trobades. També es va destacar la necessitat de millorar els accessos al Park Güell. La segona trobada es va dedicar al comerç i la tercera, a les entitats.
Salvador Barrau, president de l’AV Coll-Vallcarca, va criticar la mecànica de les trobades, perquè “després del debat són els tècnics els que configuren el document i el presenten sense més participació”. Aquests veïns van preparar una llista amb més d’una trentena de reivindicacions com ara equipaments per a gent gran o habitatges tutelats. CiU, per la seva banda, demana la retirada dels plans i recorda que “la prioritat haurien de ser les mesures contra la crisi

, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *