El Districte es planteja peatonalitzar la banda Llobregat dels Jardinets de Gràcia

_DSC1999L’accelerada transformació dels carrers secundaris de Gràcia en zones 30 o de vianants comença a arribar en aquest mandat als grans espais. Si l’aixecament del mercat provisional de Gal.la Placídia ja va evitar la recuperació del carril lateral per al trànsit, ara les obres de pacificació a Riera de Sant Miquel han fet reviure un vell projecte just a l’entrada de la Vila: la peatonalització de la banda Llobregat, la dels cinemes Casablanca, dels Jardinets de Salvador Espriu.

La idea de pacificar la calçada esquerra dels Jardinets, la menys utilitzada i que no connecta amb el carrer Gran perquè obliga a girar a l’esquerra, és un antic projecte del Districte que es remunta al mandat de Teresa Sandoval com a regidora (1995-1999). Al final d’aquell estrany govern quadripartit (tots menys el PP), Sandoval va llançar un procés participatiu per a la peatonalització d’aquella banda dels Jardinets i la instal·lació de jocs infantils. Fins i tot es va aprovar un disseny de jocs a partir de grans lletres que formaven la paraula Gràcia. La reforma estava inclosa en un paquet de reurbanització que va suposar l’estrena de la font dels Jardinets, la desaparició dels insegurs arbustos i la reconversió per als vianants del carrer Sèneca. Al calaix va quedar el canvi de nom de Sèneca per Anna Frank, que demanava una plataforma veïnal liderada, per exemple, per l’ara regidor Guillem Espriu.
Doncs va ser justament una conversa entre Sandoval i Espriu a la carpa de la consulta de la Diagonal on es va concretar fa pocs dies la recuperació de la vella idea. Fonts coneixedores del contingut de la conversa han apuntat que Espriu va trobar bé el projecte i es va comprometre a recuperar-lo, possiblement amb vista al pròxim mandat. Sandoval encara es va mostrar més optimista i va donar per fet que la peatonalització es farà, encara que amb més de deu anys de retard

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *