La Institució Cultural del CIC s’amplia a l’antiga seu d’EMI

cicPer no haver de frenar el seu ritme de creixement, l’Institució Cultural del CIC fa una aposta per l’espai i, aquesta setmana, ja ha anunciat que obrirà nova seu al cor de Gràcia. Concretament, al Torrent de les Flors 68-70, a l’antic local de la Fundació EMI de formació empresarial. La necessitat de reformes, per tant, serà escassa i, al setembre, les noves aules ja estaran plenament operatives. El local acollirà, a partir del proper curs, els cicles formatius, una nova escola d’idiomes i els serveis centrals de la Institució Cultural del CIC.

L’operació de compra del local que fins al moment acollia l’activitat de la Fundació EMI (vinculada Institut Químic de Sarrià) per part de la Institució Cultual del CIC s’ha saldat em 4,3 milions d’euros per un edifici de 2.400 metres quadrats al número 68-70 del Torrent de les Flors. Aquest espai permetrà a la ICCIC mantenir el seu ritme de creixement que ha deixat petita la seu de Via Augusta. L’obertura del nou local, però, no repercutirà en el funcionament de l’actual escola d’idiomes que continuarà donant servei a uns 1.800 alumnes, sinó que es desdoblarà l’oferta amb una escola completament nova a Gràcia. Quant a l’elecció d’aquesta ubicació, el director general de la ICCIC, Enric Masllorens, explica que van escollir la Vila perquè van comprovar que “el barri reclamava un centre com el nostre, i perquè les persones que hi viuen tenen un perfil adient al tipus d’ensenyament que s’ofereixen”.
De fet, la manca d’una escola d’idiomes pública al Districte és una qüestió pendent des de l’any 2003, encara en mandat d’ERC. I, en aquests moments, a tot Barcelona només n’hi ha cinc: a Drassanes, Vall d’Hebron, Sants,
La Pau i Sant Gervasi. El dèficit, doncs, a Gràcia es continua pal·liant amb iniciatives privades. En aquest cas, de la Institució Cultural del CIC.
Aquest nou espai també acollirà cicles formatius. En aquests moments, el centre té 350 alumnes i ofereix els cicles de Disseny i Activitats Esportives. Amb aquesta nova aventura, els responsables de l’escola calculen que amb un període de creixement i consolidació de tres anys, aproximadament uns 900 alumnes podran fer ús de les noves instal·lacions.

, , , , ,

1 thought on “La Institució Cultural del CIC s’amplia a l’antiga seu d’EMI

  1. Hola, no acabo d’entendre el que s’explica sobre l’escola d’Idiomes. Significa que s’obrirà una EOI a l’edifici? o simplement seguirà com a escola privada?
    Salutacions,

    Anna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *