Descartat el projecte de reforma integral de Gal·la Placídia vinculat a Via Augusta

_DSC0947Després de més de vuit anys d’espera, la reforma integral de la plaça Gal.la Placídia ha quedat ajornada ‘sine die’. L’Ajuntament ha passat la patata calenta a la Generalitat, la responsable, segons el consistori, d’unes obres que es vinculen a la creació de l’estació intermodal dels ferrocarrils catalans. Els veïns, però, reclamen que la plaça es reformi a partir d’un projecte ja aprovat però que Urbanisme descarta tirar endavant a hores d’ara.

En un calaix és on troba oblidat des de fa quatre anys aquest projecte de reforma integral de la plaça que van guanyar per concurs públic els arquitectes Josep Ferrando, Pedro Garcia i Estrella Ordóñez. Uns plànols que mai es van licitar i que vinculaven la reforma de la plaça a la remodelació integral de la Via Augusta.
Segons el projecte, al qual ha tingut accés L’Independent, Gal·la Placídia esdevindria un espai majoritàriament peatonal i tallat al trànsit al cantó Besòs, eliminant l’antic vial intern. La plaça seria semi-dura, més gran, amb més arbres i amb una espècie de dunes que la protegirien de l’impacte visual dels vehicles. Així doncs, l’espai es transformaria en la prolongació natural d’una Via Augusta que perdria la rambla central per guanyar una vorera lateral dreta de nou metres d’amplada i es convertiria en una peça més encaixada dins d’aquesta gran avinguda lineal, que enllaçaria la Diagonal i la plaça Molina. La proposta, però, ha estat desestimada per l’Ajuntament.
Segons fonts d’Urbanisme, la reforma integral de la plaça és competència de la Generalitat i estaria lligada a la creació de l’estació intermodal dels ferrocarrils. Tot i així, asseguren que es farà en el proper mandat municipal, sense comptar, però, amb el revés que poden suposar les eleccions catalanes de la tardor i les municipals previstes per d’aquí a un any.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *