El Districte dedica un terç de la llei de barris en accessos al Park Güell

portell3La zona del Coll que toca als Tres Turons, una de les parts més assilvestrades del districte de Gràcia, engegarà aquest estiu una reforma urbanística que ajudarà a millorar els accessos a les entrades secundàries del Park Güell del Coll del Portell. Amb una idea similar a la reforma executada a l’avinguda de Sant Josep de Cottolengo, el carrer del Portell (no confondre amb Coll del Portell) s’urbanitzarà permetent el pas de vehicles. La proposta del Districte, tal com va explicar dimecres passat el regidor Guillem Espriu a L’Independent en una visita d’obres, passa per invertir 5,2 milions d’euros de la partida de 15,7 milions prevista a la llei de barris del Coll en el tram que, un cop deixats enrere el carrer Santuari i la plaça Grau Miró, s’endinsa cap a la zona de casetes del carrer Portell i el Camí de Can Mora fins a la futura escola bressol El Gat Negre i que arriba més endavant al Mirador del Virolai, ja en districte d’Horta-Guinardó. “És un espai que no és carrer ni és vial perquè té unes dimensions molt estretes”, va apuntar Espriu. El tram que s’ha d’urbanitzar surt de la bifurcació de Portell (cap avall) amb Camí de Can Mora (cap amunt) i en alguns metres la calçada actual no supera els dos metres d’amplada. És per això que el Districte haurà de guanyar terreny en l’espai intermig entre els dos carrers, que ara està majoritàriament ocupat per arbustos i murs de contenció, i també aprofitarà per fer el clavegueram i posar enllumenat. La idea final, segons el regidor, és “fer més accessible i més permeable” l’accés al Park Güell. Espriu ha justificat el cost de les obres en “l’adaptació integral de la zona a un espai de qualitat urbana". Els terminis d’execució amb què treballa el Districte preveuen un any i mig d’obres, de manera que a finals de 2011 el carrer Portell estigui integrat del tot a la trama urbana del districte. L’escola bressol, per la seva banda, començarà a funcionar ja al setembre.