La Línia 5 del metro ultima l’obertura de la boca del Coll per inaugurar-se a l’estiu

IMG_1618Tot i que vist l’estat de gestació en què es troben les obres podria semblar, com a mínim, complicat, el departament de Política Territorial i Obres Públiques manté les previsions últimes: la nova estació de la L5 del metro Coll-Teixonera, com la resta d’estacions de la prolongació de la línia fins a la Vall d’Hebrón, estarà funcionant aquest estiu. Encara no es concreta el mes quan el Coll podrà fer un pas de gegant en la millora de la seva connectivitat, però ja es veu llum al final del túnel.

Amb el condicionant del desastre del Carmel de rerefons, les obres de les tres estacions del perllongament de la L5 que han de servir per connectar Horta i Vall d’Hebron i donar una glopada d’aire a barris condicionats per la manca de transport com el del Coll, es van reprendre el 2007 i, tot i que a finals del 2008 ja s’anunciava que la construcció de la macroestació Coll-Teixonera encarava la seva recta final -s’iniciaven els treballs en superfície-, les dificultats del projecte han anat endarrerint aquesta data. Ara el departament de Política Territorial i Obres Públiques manté l’última previsió i, per tant, el nou tram podria entrar en funcionament de manera immediata, aquest estiu. En aquests moments a la boca del carrer Beat Almató, just al costat de les flamants escales mecàniques, ja és visible la boca de la galeria de 100 metres que ha de connectar el Coll amb l’andana principal del carrer Batet de la nova estació, que tindrà un vestíbul secundari al carrer Sant Crispí. D’aquesta manera, la nova parada uneix Coll, Teixonera i Carmel. L’andana principal tindrà, a més, el privilegi de ser la que es troba a més profunditat del conjunt de la xarxa de metro barcelonina (a 73,53 metres).
Mentre espera el metro, el Coll concentra diumenge la inauguració dels seus últims projectes. Des de les noves escales mecàniques de Jaume Cabrera i Móra la Nova, que funcionen des del març, fins a les millores a la plaça Laguna Lanao.

, , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *