La manca de gent força la colla dels Gegants de Gràcia a dissoldre’s

p01f2Dilluns es va notificar oficialment a la colla i dimarts al Districte, els Gegants de Gràcia tanquen la seva trajectòria. Després de prop de vint anys d’història, la colla encara “amb molta pena” el procés de dissolució, com expliquen des de la mateixa junta, per un motiu clar: la manca de gent. Ara mateix són 16. En les darreres actuacions els geganters no han aconseguit mobilitzar més d’una desena de persones, cosa que fa molt complicat poder fer els relleus necessaris per moure les figures. La colla compta amb una parella de gegants i dos gegantons, a banda dels capgrossos, i en actuacions com la de cloenda del Tradicionàrius es troben amb només dues persones per portar el gegant, que pesa 70 quilos, tres per a la geganta, que en pesa 55, tres més per als gegantons i tres músics. Una realitat que, com apunten des de la junta, evidencia que “no hem sabut arribar a la gent i la colla es troba en una situació insostenible”. Tot i que la dissolució ja és oficial, Gegants de Gràcia mantindrà les actuacions dels dies 15 i 16 d’agost en el marc de la Festa Major i després tornarà els gegantons a la Fundació de Festa Major i els gegants al Districte i entregarà també tot el material festiu.