La querella judicial entre dos sectors de l’Abaceria es dirimeix als tribunals

p15f1L’enfrontament històric entre dos sectors de botiguers del mercat de l’Abaceria, que es va traduir com a símbol més contundent en la presentació d’una querella l’any 2006, ha arribat finalment als jutjats. El motiu: unes dures acusacions de l’aleshores president, Eduard Ampolla, contra dos paradistes impulsors d’un projecte de venda on-line, Geroni Magrans i Jordi Valls.

El jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona, ubicat a la Ciutat Judicial de l’Hospitalet de Llobregat, és l’escenari on en un principi dilluns passat havia de celebrar-se el judici entre les dues parts que es van llançar els plats pel cap entre els mesos de març i abril de 2006 (vegeu L’Independent núm. 153 i 154) per una iniciativa privada impulsada al marge de l’assemblea del mercat i que va acabar amb greus acusacions escrites en un comunicat que va portar molta cua. En aquest document, Ampolla, com a part demandada ara acusava els impulsors d’estar encausats per “conducta fraudulenta” i “declarats ells mateixos autors”. Magrans i Valls, verdulaire i carnisser, que han tingut també i en el cas de Magrans tenen ara responsabilitats directives al mercat, van rebutjar les acusacions reaccionant airadament i advertint que “tot era fals”.
Dilluns passat a la Ciutat Judicial, on també hi era convocat L’Independent de Gràcia en qualitat de testimoni (com a mitjà de comunicació que va publicar extractes del document i la rèplica amb declaracions dels acusats), el judici es va suspendre a última hora per la sorprenent absència del ministeri fiscal, malgrat haver estat convocat. Tots els testimonis, entre els quals hi ha altres botiguers del mercat, alguns dels quals ja hi no tenen parada, van rebre les disculpes de la jutgessa i van ser convocats una altra vegada el pròxim 28 de juny a la mateixa hora.
Les dues parts, ara per ara irreconciliables, van mantenir en tot moment als passadissos de la Ciutat Judicial de l’Hospitalet una actitud freda i van comunicar-se només a través dels seus advocats. Ara mateix, Ampolla, un dels peixaters del mercat, ja no és a la junta de l’Abaceria.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *