Polèmica per l’obertura d’una botiga de pirotècnia en una finca exaluminòsica

_DSC1047Més de trenta mil euros per pis els van costar, el 2002, als veïns de la finca número 58 de l’avinguda de Vallcarca les deficiències en el seu edifici, afectat d’aluminosi. Ara creuen que han sortit del foc per caure a les brases ja que, superada aquesta crisi, s’enfronten a l’obertura d’una botiga de pirotècnia de grans dimensions als baixos. Un risc que, segons aquests veïns, no s’hauria de córrer en un edifici tan perjudicat i menys si no es garanteix en tot moment que tot està en ordre. Les alarmes per l’obertura d’un establiment de la cadena Petardos CM als baixos del número 58 de l’avinguda Vallcarca ja es van encendre entre els veïns de les finques colindants l’estiu de l’any passat quan, tot i encara no disposar de les llicències necessàries, abans de Sant Joan l’establiment ja va obrir les seves portes al públic. Una infracció de la qual els veïns van alertar en tres ocasions la Guàrdia Urbana que forçava els propietaris a tornar a abaixar la persiana. De fet, asseguren que la remodelació del local es va fer només amb un assabentat d’obres i per aquest motiu van presentar més de 300 signatures demanant que s’aturés el procés i es forcés la propietat a seguir totes les passes necessàries per a una gestió d’aquest tipus. Aquest estiu, però, la història es repeteix i en plena temporada alta de la venda de material pirotècnic, la botiga torna a estar oberta, quan, de fet, tot just culmina aquest divendres el període per a la presentació de les al·legacions dels veïns i el local, que ja té confirmació de Medi Ambient i Bombers, s’ha acollit al principi del silenci administratiu per poder obrir abans de tenir oficialment la llicència. És per aquest motiu que el Districte està tramitant una ordre de cessament, però en el temps que es fa efectiva, el local ja podria tenir el permís en ordre. Més llicències per silenci administratiu La mateixa empresa Petardos CM que s’està instal·lant a l’avinguda de Vallcarca ja va viure un cas similar l’estiu de fa dos anys al barri de les Corts, concretament al número 313 del carerr Galileu, on també va topar amb l’oposició veïnal que es va mobilitzar en contra del que considerava “un polvorí a sota de casa”. En aquestc cas, a més el modus operandi, de l’empresa va ser el mateix i també es va acollir al silenci administartiu -la manca de resposta s’interpreta en positiu- per poder aixecar la persiana abans de Sant Joan i sense la notificació de l’acceptació de la llicència.