Engeguen els assajos per a la primera representació al renovat Lliure de Gràcia

_DSC1057Feia dos anys que s’havia inaugurat la nova seu del Teatre Lliure a Montjuïc, quan la sala de Gràcia va abaixar temporalment el seu teló per engegar un període de reformes que s’ha allargat força més del previst, sobretot tenint en compte que les obres no van començar fins quatre anys més tard, el 2007. Ara ja hi ha més que llum al final del túnel i el director del Lliure, Àlex Rigola, ja va anunciar en la valoració de la darrera temporada que la sala inaugurarà el 30 de setembre i que ho farà amb ‘La gata sobre la teulada de zinc calent’, de Tennessee Williams. Aquesta mateixa setmana han engegat els assajos a la sala d’assaig 1 del Lliure de Montjuïc.

Serà el mateix Rigola, en els seus darrers compassos com a director del teatre abans de passar el relleu a Lluís Pasqual, qui assumirà la direcció de l’espectacle inaugural, que comptarà, a més, amb cares vinculades a la sala de Gràcia com ara Muntsa Alcañiz, un dels actors que ja hi era a la inauguració. El repartiment també comptarà amb actors i actrius que, tal i com va voler destacar Rigola, “han estat al Lliure a les verdes i a les madures, han rebutjat molts treballs per ser aquí i es mereixen ser-hi”, com Andreu Benito, Joan Carreras o Chantal Aimée, entre d’altres. El repte: La gata sobre la teulada de zinc calenta que, tot just aquest dilluns, han començat a assajar amb l’objectiu que tot estigui lligat de cara el 30 de setembre, quan la sala del carrer Montseny obrirà de nou les seves portes. Aquesta obertura implicarà, de retruc, el tancament de la sala petita del Lliure de Montjuïc, que es convertirà en una sala d’assaig. Seran, doncs, el Lliure de Gràcia i el de Montjuïc. La nova sala tindrà capacitat per a entre 200 i 350 butaques en funció de l’obra i, després del text de Tennessee, s’hi representaran Celebració, de Harold Pinter, dirigit per Lluís Pasqual; Dues dones que ballen, de J.M. Benet i Jornet, dirigida per Xavier Albertí i, per tancar temporada, Dos, l’estrena com a director d’Eduard Fernández, acompanyat de Pep Ramis.

, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *