L’Ajuntament projecta una rotonda per al pas de vehicles al bosc del Park Güell

IMG_3043Gràcia ja té a punt un altre pla polèmic de reforma urbanística que envaeix zona boscosa del Park Güell. Tal com va passar amb les modificacions a l’anomenada peça del 14A, el rar triangle que formen Torrent del Remei, Riu de la Plata i Lluís Bonifaç al barri del Coll, ara uns metres més amunt la connexió del carrer Portell i el camí de Can Mora preveu utilitzar els camins del parc i fer fins i tot una plaça per garantir la mobilitat en una zona on s’hi està construint la nova escola bressol El Gat Negre. Si en el cas de la peça del 14A la gran corba que penetrava dins del parc es va acabar refent i empetitint, ara el projecte de remodelació de l’eix cívic del Portell, que permetrà millorar a partir del setembre els accessos al Park Güell (vegeu L’Independent núm. 345), ha previst en una segona fase sense data “la utilització del sistema de camins existents del parc per solventar la connexió Portell/Camí de Can Mora” en comptes de la connexió amb Pau Ferran que preveia el PGM. També, segons els documents d’Urbanisme als quals ha tingut accés aquest setmanari, al final del carrer del Portell “es projecta una plaça que serveixi de punt de gir dels vehicles i que faciliti l’accés al parc des de la ciutat”. Aquesta segona fase també preveu rebaixar la cota del camí de Can Mora i fer una escalinata fins al mirador del Virolai, ja en terrenys d’Horta-Guinardó. Ara mateix la zona afectada és un espai de passeig i de fúting per als veïns un cop s’acaben de manera abrupta els carrers asfaltats. Els camins, segons el projecte, guanyaran fermesa “amb un producte químic estabilitzant” per suportar el pas dels vehicles que entrin per Mora i Portell, sobretot per anar a l’escola bressol El Gat Negre. La plaça nova, al final de Portell, ajudarà a distribuir el pas de vehicles privats i d’emergències. Tal com va explicar el regidor, Guillem Espriu, la primera fase estarà a punt en uns nou mesos