L’enderroc parcial de Can Morera i el nou bloc de pisos, pendent de l’última revisió

_DSC1104Ja fa més de sis anys que el consell de Districte va aprovar la construcció d’un edifici de nou plantes en els terrenys del número 97 de la Travessera de Dalt, l’antiga finca de la família Morera, que data de finals del XIX i que es troba annexa a l’ermita de la Salut. Una megaconstrucció que, des d’aquell moment, ha quedat aparcada, però que ara torna a agafar embranzida. Una sol.licitud de llicència ha arribat ara a Patrimoni perquè avaluï que el projecte respecta la protecció de la finca.

El pla urbanístic aprovat per a aquest projecte preveu encabir el nou bloc a la zona del jardí d’aquesta finca senyorial però això també afectarà una part de la masia de Can Morera, perquè se n’haurà d’enderrocar una ala i desplaçar-ne una part. El projecte, de retruc, encaixonarà encara més l’ermita de la Salut, que ja fa setmanes que està tancada i que ha traslladat la imatge de la marededéu a la parròquia de la Salut, que hi ha una mica més avall.
Aquest conjunt arquitectònic té la peculiaritat de formar part del catàleg de patrimoni de la ciutat amb un nivell de protecció C (manteniment de la volumetria, tipologia, façanes i elements ornamentals originals), cosa que va complicar determinats serrells del projecte proposat per la immobiliària Akasvayu (ara assumit per Vertix) abans de rebre la llum verda de la comissió d’Urbanisme i que, des de finals de maig, es troba en estudi al departament de Patrimoni per poder tramitar la llicència. Després de nombrosos estira-i-arronsa, el nou bloc de pisos que impulsa Estanislau Tomàs i Morera -la quarta generació de la família- comença a ensenyar el nas: la finca està buida i un empleat de Vertix vigila que no s’hi instal·lin okupes.
En el moment de l’anunci d’aquest pla urbanístic, els veïns es van plantar i van demanar a l’Ajuntament que preservés aquest espai i compensés la propietat amb d’altres terrenys, un rebuig que continua igual de ferm sis anys després.

, , , , , , ,

3 thoughts on “L’enderroc parcial de Can Morera i el nou bloc de pisos, pendent de l’última revisió

 1. Com será? Com “ells” i quan “ells” vulguin, que son com els denominem ara la societat a els politics, sense colors ni ideologies, Continúa l’expoli indiscriminat per afavorir, l’hereu amb posar maca Barcelona i les grans empreses per lucrarse mès.
  I encara hem de recorre a les almoines per les “Hermanitas”.
  Com sempre, PATETIC i nosaltres sense fer res.
  ROBI

 2. Com será? Com “ells” i quan “ells” vulguin, que son com els denominem ara la societat a els politics, sense colors ni ideologies, Continúa l’expoli indiscriminat per afavorir, l’hereu amb posar maca Barcelona i les grans empreses per lucrarse mès.
  I encara hem de recorrer a les almoines per les “Hermanitas”.
  Com sempre, PATETIC i nosaltres sense fer res.
  ROBI

  Respon

 3. COM ES POSSIBLE QUE ES PROPAGUIN ERRORS HISTÒRICS D’AQUESTA MAGNITUT???. QUI S’HA INVENTAT EL NOM DE CAN MORERA??? L’AJUNTAMENT ERRONIAMENT HO QUALIFICA AMB EL NIVELL C QUAN NO HI HA CAP ELEMENT ARQUITECTÒNIC DIGNE DE CONSERVACIÓ, ALGÚ ARA S’INVENTA AQUEST NOM, TRET D’ALGUN AVANTPASSAT DE LA FINCA I CREIENT-SE AMB EL DRET DE FER PUBLIC UN NOM INEXISTENT DE LA CASA. I LA PROVA DE QUE NO HI HA PATRIMONI HISTÒRIC ES QUE LA CAPELLA S’HA TANCAT FA MESOS I NINGÚ HA PROTESTAT DONCS LO MES IMPORTANT, LA IMATGE DE LA MARE DE DEU DE LA SALUT, ES POT VENERAR A LA PARRÒQUIA, QUI LA ACOLLIT VOLUNTARIAMENT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *