Aute estrenarà per Festa Major la seva cançó en català dedicada a la plaça Rovira

Aquest any, la Festa Major a la plaça Rovira va d’estrenes de gran volada. Si fa uns dies es confirmava que Pascal Comelade hi portaria el seu espectacle de rock inèdit d’enllaç de ‘riffs’ clàssics; ara és Luís Eduardo Aute qui compleix la promesa i presenta el seu tema dedicat a la plaça. Una cançó que ja té música i lletra -en català!- i que es podrà escoltar per primera vegada el proper 18 d’agost, com no podia ser d’altra manera, a l’escenari de la plaça Rovira. És una de les veus habituals de la plaça Rovira. De fet, només ha faltat -per problemes d’agenda- en una de les cinc edicions de Festa Major que, amb la d’aquest any, s’hauran celebrat a la plaça. Però aquest cop, la seva actuació serà més especial que mai. Servirà de presentació de la cançó Somnis de la plaça Rovira, una promesa pendent del cantautor amb els veïns. Un tema on Aute fa una viatge pels records de la seva infància al carrer Massens, passant per la farmàcia que regentava el seu tiet a la plaça o per les vivències que va compartir amb molts dels veïns i els comerços de la zona. L’estrena mundial d’aquesta cançó, que segurament s’acabi incloent en un disc enregistrat íntegrament en català, no es farà, però, en un concert sencer d’Aute, sinó que s’aprofitarà l’actuació de Sílvia Comes, prevista per al dia 18 d’agost després del sopar de veïns, perquè el cantautor faci la seva irrupció. De fet, tots dos artistes interpretaran junts algun dels temes d’Aute en el que de ben segur es convertirà en un dels plats forts de la Festa Major 2010. Amb permís, això sí, del nord-català Pascal Comelade i companyia que, dos dies abans i en el format ja clàssic de la programació de Rovira de concert-vermut, pujaran a l’escenari els riffs de clàssics com Stairway to heaven de Led Zeppelin o Satisfaction i Jumpin Jack Flash dels Stones, entre molts altres. El Festigàbal, ja amb el cartell pràcticament tancat, hi sumarà noms com els de Pony Bravo, Charades o Inspira. Espectacle garantit.