La Fundació Genus assumeix la gestió del CIRD i consuma la privatització

p08f1La privatització del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) ja és un fet. L’Ajuntament, tal com va anunciar el juliol de 2009 a les treballadores, ha trigat gairebé un any però ha decidit l’adjudicació provisional d’aquest servei públic a la Fundació Genus, una entitat d’iniciativa social que des de 1966 ha treballat sobretot en l’àmbit de l’adopció i la violència de gènere sota el nom d’Associació Institut Genus. La nova etapa del CIRD de Camèlies 36 ja fa mesos que es prepara, amb la recol·locació del personal, i ara mateix, fins que entri la nova gestió, encara hi queden tres treballadores que ja estan fent entrevistes per conèixer la seva destinació. Ara fa 15 dies l’Ajuntament va consumar la privatització del CIRD amb l’adjudicació provisional d’un contracte per a dos anys, prorrogables a dos més, a la Fundació Genus, que assumirà la gestió el 15 de juliol. Una de les responsables de l’entitat, Ernesta Sánchez, apunta que la intenció de Genus és “gestionar l’espai com fins ara, sota les directrius de l’Ajuntament”. La responsable del programa de Dones, Joana Aloy, afegeix que la nova etapa es caracteritzarà per les millores en els dossiers temàtics, les xerrades, la web o els actes del 8 de març. També hi haurà una comissió de seguiment del funcioname