La Fundació Genus assumeix la gestió del CIRD i consuma la privatització

p08f1La privatització del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) ja és un fet. L’Ajuntament, tal com va anunciar el juliol de 2009 a les treballadores, ha trigat gairebé un any però ha decidit l’adjudicació provisional d’aquest servei públic a la Fundació Genus, una entitat d’iniciativa social que des de 1966 ha treballat sobretot en l’àmbit de l’adopció i la violència de gènere sota el nom d’Associació Institut Genus.

La nova etapa del CIRD de Camèlies 36 ja fa mesos que es prepara, amb la recol·locació del personal, i ara mateix, fins que entri la nova gestió, encara hi queden tres treballadores que ja estan fent entrevistes per conèixer la seva destinació. Ara fa 15 dies l’Ajuntament va consumar la privatització del CIRD amb l’adjudicació provisional d’un contracte per a dos anys, prorrogables a dos més, a la Fundació Genus, que assumirà la gestió el 15 de juliol. Una de les responsables de l’entitat, Ernesta Sánchez, apunta que la intenció de Genus és “gestionar l’espai com fins ara, sota les directrius de l’Ajuntament”. La responsable del programa de Dones, Joana Aloy, afegeix que la nova etapa es caracteritzarà per les millores en els dossiers temàtics, les xerrades, la web o els actes del 8 de març. També hi haurà una comissió de seguiment del funcioname

6 thoughts on “La Fundació Genus assumeix la gestió del CIRD i consuma la privatització

 1. Si l’objectiu és “gestionar l’espai com fins ara”… per què s’ha privatitzat?? Tot aquest assumpte ha estat tèrbol des del principi. Les explicacions que s’han donat, per part de la Regidoria de Dones han estat plenes de contradiccions. Moltes dones de Barcelona no creiem que la voluntat de l’Ajuntament sigui millorar el servei, cosa que es podia fer sense privatitzar, sinó cedir serveis a l’empresa privada. Senzillament. Una mostra més del progressisme fals d’IC-V, QUE NO OBLIDAREM A L’HORA DE VOTAR.

 2. Sembla mentida que la regidora d’un partit com IC-V hagi privatitzat un servei tan important i històric de les dones de Barcelona. Aquesta gent diuen que són d’esquerres? Com a dona i feminista, no els penso votar mai més.

 3. IC-V nos acordaremos de esta privatización en las próximas elecciones. Y luego habláis de pollíticas sociales. Menuda hipocresía!

 4. No hi ha dret!
  No ho entendrem mai.
  Sempre hem sigut, molt ben ateses al CIRD. Les feministes coneixem el CIRD des de fa molts anys i sabem que si no s’ha pogut millorar, no ha estat per falta de motivació, si no per falta de recursos.
  Privatització: aquesta és la cara real de les responsables de dones? la privatització? Voleu dir que els hi interessen realment les dones?

 5. El CIRD és un exemple més de quin peu calcen els d’Iniciativa. Sento una vergonya aliena indescriptible quan veig aquesta gentussa. Anaven d’ecologistes i de progres i han acabat aplicant mesures pròpies de la dreta més carca i neoliberal. Repressió policial, privatitzacions.. Els ideals estant patint un procés de dilució sense precedents: tots es llancen cap al centre només per aconseguir la menjadora. D’altra banda, IC-V, espero que hagueu aprofitat per colocar-vos, perquè el cop electoral que us espera a la volta de la cantonada serà sonat.

 6. No, el que els interessa realment es el seu carrec. Que patetics son tots els politics
  que tenim! Espero que el Sr. Laporta aprofiti aquest moment de desencis i faigi alguna cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *