La reforma de la Travessera de Gràcia encapçala la llista de les obres d’estiu

_DSC1237L’objectiu és guanyar 30 centímetres per a vianants a cada costat de la calçada per fer menys incòmode el passeig i afavorir, de retruc, el comerç de la zona. Això sí, sense causar més problemes a la circulació d’un tram ja prou complicat, el de Travessera de Gràcia entre el carrer Gran i Torrent de l’Olla. Un tram on, de fet, el treball de camp d’aquest setmanari va xifrar en 10 km/h la velocitat mitjana en hora punta. Les obres començaran el 30 d’agost i la previsió és que s’allarguin fins a mitjans de novembre. Els treballs per ampliar les voreres de la Travessera de Gràcia es plantegen per trams i sense afectar en cap cas les dues voreres alhora per minimitzar els maldecaps a veïns i comerciants. Tot i així, la zona estarà aixecada, com a mínim, durant dos mesos i mig, cosa que posa en estat d’alerta els comerciants que demanen que les obres s’aturin en el cas que s’acabin allargant fins Nadal per no complicar encara més una campanya que ja es preveu prou dura. Aquesta no serà, però, l’única obra d’estiu que viurà aquest any el districte. De fet, de la previsió total de treballs a la ciutat, la gran majoria es concentren a la part de dalt de la Diagonal i Gràcia és, per darrera de l’Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, el districte que més n’acumula. Entre el 29 i el 18 de juny, amb aturada durant la Festa Major, està previst reparar el col·lector de Príncep d’Astúries, una intervenció que afectarà el tram entre Gran de Gràcia i Rambla del Prat mantenint sempre un mínim de dos carrils de circulació en sentit mar i un tercer en sentit muntanya. També es treballarà en el col·lector del passeig de Mare de Déu del Coll entre Castellterçol i Clotés. A més s’avançarà en la instal·lació de les boques de recollida pneumàtica a l’avinguda Vallcarca i, durant el juliol, s’arranjarà el carrer Sargelet. Una altra de les intervencions previstes és la neteja i reparació de les filtracions al túnel de Camèlies.