L’Ajuntament ja té disseny per als torns i els tiquets del Park Güell

L’Ajuntament de Barcelona, després de l’últim estira i arronsa entre els veïns i l’alcalde, Jordi Hereu, fet de manera epistolar, ha recomençat en els últims dies la tasca d’intentar desencallar el pla integral que la falta de majoria política i veïnal va obligar a aturar a l’abril. La setmana passada amb ERC i el PP i dimarts amb CiU, l’equip de govern del PSC i ICV-EUiA, a través de diversos representants com els regidors Imma Mayol, Guillem Espriu o el delegat de Cultura, Jordi Martí, han reobert les converses detallant el sistema d’accés regulat gratuït al parc amb un sistema de xips, torns i tiquets que establiran un triple nivell d’accés per a veïns, barcelonins i resta de públic. La versió 2.0 del pla integral, al qual ha tingut accés L’Independent, preveu deu accessos però discriminats segons el tipus de visitants: a les entrades principals del carrer Olot o de la carretera del Carmel quatre dels sis accessos seran només per a visitants amb cupó d’entrada, un altre accés pel carrer Olot serà per a veïns i un altre per a alumnes de l’escola Baldiri Reixac. Les quatre entrades secundàries, en zona boscosa, seran exclusives per a veïns, els quals accediran al Park Güell a través d’un xip identificatiu que rebran a casa, com s’ha fet en casos com l’Àrea Verda. Només es validaran 5.500 visites diàries, sense comptar les dels veïns.