La Festa Major 2010 busca més respecte pel guarniment i limitar el soroll

Quan no falta ni un mes per la lectura del pregó d'Isma Prados que engegarà tot l'engrenatge d'una nova edició de la Festa Major, Gràcia ja comença a vestir-se de festa. A banda de les comissions de carreres, que ja fa mesos que treballen en els gurniments i que aquests dies tenen fix el peu a l'accelerador, i dels últims serrells del programa, que ja ha confirmat grans noms com els de Maria de Mar Bonet, Joan Isaac, Mazoni o Sanjosex a l'Oratori, o el d'Aute, Josep Puntí i Comelade a Rovira; també es comença a perfilar el tarannà de la festa que continua marcat pel tomb cap el petit format i les activitats de caire familiar que l'ha caracteritzat els últims anys. En aquesta edició, es posarà l'accent en el respecte als guarnits i, en aquest sentit, la Fundació Festa Major engegarà una campanya amb el suport del Districte per sensibilitzar visitants i públic en  general a l’hora de tenir respecte per un dels elements més significatius de la convocatòria, una campanya que té com a lema Respectem els guarniments. Un altre dels fronts oberts de l'organització és limitar els decibels  dels concerts i les activitats més sorolloses. Amb aquest objectiu, es doblen el nombre de limitadors acústics respecte l'any passat, passaran de 5 a 10, cosa que, segons el Districte, ja pot servir per conrolar la totalitat de la programació sorollosa.El 70 per cent de les més de 750 activitats que es programaran seran en horari diürn. La Festa Major començarà el 14 d'agost amb la lectura del pregó i s'allargarà fins al dia 21, tot i que la diada castellera servirà de pròrroga i tindrà lloc el 22.