Festa Major, en la línia del nou model i preparant millores en la resistència dels guarniments

IMG_2326A falta d'una sola nit per al final de la Festa Major 2010, Districte i Fundació Festa Major han celebrat avui els avenços en la consolidació del nou model de festa que s'està impulsant aquests últims anys amb l'objectiu de retornar-la als orígens i acostar-la més als veïns. La manca d'incidents destacables, el compliment d'horaris en els espais federats, l'increment de carrers guarnits - i la possible incorporació de Camprodon a la propera edicio- i les millores en neteja són alguns dels aspectes que tant Ricard Estruch, president de la Fundació, com el regidor Guillem Espriu han posat sobre la taula a l'hora de fer un balanç "molt positiu" d'aquesta Festa Major. Tot i mantenir  l'afluència de públic d'altres anys, al voltant d'un milió i mig de persones durant tota la setmana, s'han multiplicat les propostes en horari diürn, que ja representen prop del 70 per cent del total. Un dels punts en els que es posarà més èmfasi de cara a la propera edició és el dels guarniments. Si aquest any ha estat marcat per la campanya que demana més respecte per als guarniments, Ricard Estruch ja anunciat que de cara a l'any que ve es treballarà en tallers per ajudar les comissions de carrers a fer propostes més resistents per evitar que els elements de guarnit es trenquin els primers dies com a conseqüència del pas de gent o de la pluja, un ingredient força habitual a la Festa Major de Gràcia. Segons Estruch, tot plegat mostra que el canvi de dinàmica "és un repte amb un final feliç", que permet omplir 15.000 metres quadrats de festa. Una festa que, com apunta el regidor, té, a més, "marca de qualitat i projecte de futur".  En l'edició d'enguany, s'han comissat prop de 20.000 llaunes -unes 3.500 més que l'any passat-, s'han requisat 21 instruments musicals i s'han tramitat 194 denúncies per orinar al carrer. Un dels aspectes més positius, segons el regidor, és la millora en el buidatge de places i carrers que, aquest any, s'ha aconseguit, en molts dies entre setmana, abans de dos quarts de cinc de la matinada i no a les sis com anys enrere.