La Cotton Club Big Bang engega la 20a edició de L'Hora del Jazz

IMG_2380Amb una cita a l'alçada de les circumstàncies. Així va engegar aquest divendres la vintena edició del festival L'Hora del Jazz- Memorial Tete Montoliu,  l’aparador de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. La Cotton Club Big Bang i les veus d' Anna Luna i Xavi Casellas van ser els encarregats d'obrir foc amb un concert especial a la sala Luz de Gas programat per celebrar l'efemèride. Un gran muntatge difícilment programable a l'aire lliure que, a més, va anar seguit de la jam session amb el trio encapçalat per Geni Barry i el seu xilòfon. Aquest és el primer plat d'un festival que, com és tradicional, omplirà la plaça de la Vila de Gràcia de jazz durant el mes de setembre. Els concerts se celebraran en doble horari cada diumenge a l'hora del vermut (a les 12 h  i a les 13 h). De manera que, en total durant tot el mes, es presentaran vuit artistes diferents. A més, els concerts nocturns tindran lloc a diferents locals dels que programen música en directe de forma habitual, entre els quals hi ha el Continental que, aquest dimarts, acollirà l'actuació del Bindu Trio. Diumenge 5, començaran els concerts -vermut amb l'actuació de Raspall / Rossi / Warburton / Steimberg Quartet i The Far Saints. Aquesta serà la dinovena ocasió que la plaça de la Vila acull els concerts del festival, ja que la primera edició es va organitzar a la plaça del Sol. En el concert de Luz de Gas, el director del festival, Max Sunyer, va aprofitar l'ocasió per denunciar les poques ajudes que reben els músics i la música en directe i va denunciar el fet que, tot i l'elevat pressupost destinat a organitzar la Diada de l'11 de setembre, els artistes hi actuaran de franc, "com si visquéssim de l'aire", mentre que els actes instititucionals disposaran de grans dotacions econòmiques.