La reforma de Portell ja envaeix el bosc del Park Güell per al pas d’emergències

p08f1La reforma urbanística del carrer Portell i el camí de Can Mora ha engegat aquest estiu a bon ritme i ja s’han ampliat les voreres de l’estret pas de vianants de baixada. Però l’obertura de l’escola bressol El Gat Negre ha obligat a tirar endavant alhora la polèmica obertura al trànsit de la zona de bosc del Park Güell, almenys per al pas d’emergències.

Dilluns els professors que van entrar per primera vegada a la nova escola bressol, situada entre Portell i Can Mora i que obrirà portes el 16 de setembre, ja van poder comprovar que els treballs d’urbanisme en l’entorn del costerut edifici no s’han limitat a la primera fase d’obres, que contempla un vial de pas per a turismes, enllumenat i clavegueram. Al final del carrer Portell, passat l’encreuament amb el carrer Pere Llobet, el caminet de vianants que s’endinsava al bosc i connectava abans de l’estiu amb una pista de terra, ja s’ha ampliat i semiasfaltat "amb un producte químic estabilitzant", tal com apuntaven els documents d’Urbanisme als quals va tenir accés L’Independent (vegeu núm. 348).

D’aquesta manera, l’Ajuntament tira pel dret per garantir una sortida d’emergències en una zona que requereix un pla de mobilitat que encara no s’ha aprovat. També, en aquests documents no ratificats oficialment, hi ha prevista una rotonda, just en el punt ara ampliat i la instal·lació de punts de reg i una il·luminació "discreta". La resta del camí de bosc presenta majoritàriament encara l’aspecte que tenia abans de l’estiu, i encara hi ha la cadena que impedeix el pas privat en la confluència del camí de Can Mora en direcció al Mirador del Virolia, però el resultat és que les ambulàncies o els bombers ja hi poden passar.

D’altra banda, entre la resta de detalls de la reforma urbanística que no es van fer públics en la visita d’obres que el Districte va fer al maig, els veïns, a través de cartells enganxats a les parets, han pogut saber que tots els arbres en bon o mal estat afectats per la reforma seran eliminats o traslladats a vivers municipals, com ja es va fer o es va intentar fer en les polèmiques reformes dels carrers Gomis i Palou. El termini d’acabament d’aquesta primera fase està previst per al novembre de 2011.