L’Ajuntament enterra pel nul consens el pla per regular l’accés al Park Güell

p01f1Quinze mesos de negociacions, d’estira-i-arronsa entre un govern en minoria que es va adonar tard que estava en minoria, una oposició que ha preferit rebutjar-ho tot abans que signar un pacte de mínims i uns veïns majoritàriament contraris, es van acabar dimarts en no-res. El pla integral d’actuacions al Park Güell, que preveia un accés regulat i gratuït –inicialment de pagament- i la instal.lació de cinc quioscs-bar ha quedat enterrat. L’Ajuntament promet repescar-lo el proper mandat... si hi ha la mateixa correlació de forces.

“Això no s’implementa però, per sentit comú, el treball no haurà estat en va; aquest govern no té majoria i la capacitat de convèncer ha arribat fins a un límit”. Així de lacònica s’expressava dimarts Imma Mayol en la sessió de treball que donava per mort el pla integral d’actuacions al Park Güell, al costat del regidor del districte, Guillem Espriu. Sis mesos després d’haver frenat el pla per afavorir el consens, amb els accessos definits i fins i tot amb els torns, els tickets, les màquines expenedores i les claus de pas dissenyades, l’Ajuntament ha decidit que no regularà de moment l’accés al Park Güell i la pretensió de reduir en un 20 per cent l’afluència de turistes. El premi de consolació serà la reparació de la tanca perimetral, l’enllumenat de les vies de pas a les zones forestal i monumental, la instal·lació de reg automàtic i de noves baranes per evitar accidents mortals com el del 3 de juliol passat, la restauració d’àrees de pic-nic i nous espais infantils (una al carrer Farigola) i per a gossos (al carrer Moragas). També han quedat descartats els quioscs-bar, mentre que Espriu va apuntar que el Districte ha demanat un estudi per avaluar el trasllat de la parada de taxis que provoca conflictes de mobilitat al carrer Olot.