L’obertura d’un gran supermercat posa en alerta les botigues de barri

El peix gran es menja el petit. Això és el que està passant des que fa sis mesos la cadena Suma va obrir un supermercat al carrer Montseny i un altre fa només un mes al carrer Bruniquer. Els propietaris de petites botigues d’alimentació, molts d’ells paquistanesos, denuncien que aquestes dues grans superfícies infringeixen la llei sistèmaticament i que la seva facturació ha caigut en picat les darreres setmanes. Nasir Bajwa, que regenta el Super Gràcia de Joan Blanques, assegura que els dos supermercats de la cadena Suma “obren diumenges i festius i entre setmana no tanquen fins a les onze de la nit quan ho haurien de fer a les nou”. En aquest sentit, Khalid Perveiz, que té un altre petit supermercat al carrer Providència, exigeix que “tanquin els diumenges perquè només els que tenim botigues de restauració de menys de 150 metres quadrats podem obrir”. La davallada de les vendes n’és el motiu. Bajwa explica que “des de fa unes setmanes facturem un 50% menys”, mentre que Perveiz xifra la disminució de la caixa en un “35%”. Davant d’aquest escenari, Bajwa deixa clar que “si el Districte no hi posa remei ens veurem abocats a abaixar la persiana quan noslatres estem complint escrupulosamente la llei”. La setmana passada va registrar una instància a la seu del districte denunciant l’incompliment d’horaris per part d’aquestes grans superfícies. “També he demanat hora per abordar el problema, però de moment no m’han trucat” lamenta aquest jove paquistanès, que no descarta promoure alguna mesura de pressió si no atenen la seva demanda. Tant ell com la resta d’afectats demanen que es modifiqui la llei del comerç perquè no es pugui obrir un negoci del mateix tipus a tan poca distància. “Amb els locutoris ja es fa així i no se’n pot obrir un altre si no està a 300 metres del primer”. Bajwa remarca que no és una crítica generalitzada a les grans superficies: “Les que estan al carrer Escorial compleixen els horaris i només demanem que la resta també ho facin perquè la situació comença a ser dramàtica per a les nostres famílies”.