El centre de menors de Larrard fa obres per aturar la queixa dels veïns pel soroll

Dos anys després de la seva inauguració, el centre de menors Llar Gaudí, que gestiona la fundació Ciutat i Valors, està afrontant la seva primera gran reforma interior amb l’objectiu principal d’aturar el cert malestar que en els últims mesos s’ha generat entre el veïnat per episodis puntuals de soroll. Les obres se centren a la planta baixa de l’edifici i es preveu que estiguin acabades a finals de setembre.

L’intens ús de l’espai públic que ha de suportar la zona del Park Güell de dia, amb les múltiples problemàtiques de massificació als carrers, trànsit de taxis al carrer Olot, problemes de fums a les parades dels busos turístics i accés regulat o no al recinte, tenen una cara menys coneguda de nit. El barri es torna silenciós i el centre de menors del carrer Larrard 45-51, que es va instal·lar ara fa dos anys amb les crítiques d’alguns veïns, concentra l’activitat més sorollosa: hi viuen 36 menors que reben mesures de protecció de la fundació amb la col·laboració del Consorci de Serveis Socials de l’Ajuntament i de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA). Aquest estiu almenys dues comunitats de veïns del carrer Mercedes i del carrer Larrard han fet constants crides a l’autoritat, després d’enviar al maig una carta a la regidora del districte, Maite Fandos.

En un cas s’ha instal·lat un sonòmetre al balcó, sobre el centre. “No tenim res en contra dels nanos però sí de qui va prendre la decisió de posar el centre aquí”, diu A.F., veïna del carrer Mercedes. I “aquí” vol dir en un espai on hi ha un claustre d’un antic convent franciscà que ressona molt. Ara, però, la direcció del centre està executant els treballs -pendents des de la inauguracióde tancament d’espais al claustre per fer tres aules per a tallers i ja ha insonoritzat la pista esportiva. “El claustre només serà un lloc de pas”, apunten fonts de la direcció. El celobert també es cobrirà.

4 thoughts on “El centre de menors de Larrard fa obres per aturar la queixa dels veïns pel soroll

  1. El problema de este centro, además del ruido y la ubicación, es el tipo de chavales que hay, la mayoría son tironeros de cadenas que actúan en Lesseps robando a ancianas . Es habitual verlos en grupo y fumando porros por la zona de Fontana y Lesseps sín control ninguno, la policía nos dice que no pueden actuar ya que la mayoría son chicos de Marruecos sín documentación.
    En mi comercio ya han entrado a robar varías veces, una de las veces se lo comenté a una profesional que les acompañaba y me respondió que ella no podía hacer nada, me dijo que la única razón de ser de este centro son los 120 euros diarios que cobra la fundación por menor. Cuando nos enteramos que ponían el centro todos creímos que serían como los niños de sant josep de la muntanya y ya se ha visto que no.

  2. La meva filla, que estudia al CorMar va tenir que sortir corrent Larrard avall ja que un noi d’aquests va voler agafar-li el telèfon, ja vaig presentar denuncia a l’ajuntament però res de res, està clar que haurem de parlar amb l’Elsa Blasco ja que la Fandós no fa res.

  3. sorprende que una fundacion disponga de 4,5 millones de euros para comprar el edificio a franciscanos, alguien está haciendo negocio con estos chavales, al final las victimas son los propios internados. creo que esta fundacion ya tuvo problemas en vallvidrera con otro centro, hubieron incluso manifstaciones criticando la mala gestión y los problemas en la zona, ya veremos como acaba la cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *