La Fundació Festa Major té pendent cobrar ajuts per valor de 126.000 €

Tres setmanes ja han passat des que es va acabar l’última edició de la Festa Major de Gràcia, i la Fundació i les comissions de festes dels carrers s’estan prenent unes merescudes mini-vacances. Fins a l’octubre no hi haurà una primera reunió d’avaluació general. No obstant això, de reüll, els festers encara estan esperant el cobrament de dos ajuts del departament de Benestar Social i Família i del departament de Cultura que han d’eixugar la despesa que han hagut d’assumir.

El president de la Fundació Festa Major, Ricard Estruch, que ha fet una valoració positiva del resultat global de la festa en un article en aquest número de l’Independent (vegeu pàgina 3), no oblida que sempre que passa la setmana de festes s’han de quadrar comptes i que enguany torna a haver-hi un parell de factures molt importants que les institucions no han abonat. D’acord amb els compromisos de finançament que aquestes institucions tenen amb l’organització de la Festa Major, el Govern és l’únic estament oficial que ara mateix té pendents dos pagaments de 78.000 euros, corresponents al departament de Benestar Social i Família, i de 48.000 euros, corresponents al departament de Cultura. “Ho cobrarem segur”, ha assegurat de manera confiada el president de la Fundació.

L’única incògnita que hi ha oberta per arranjar aquest decalatge entre la Generalitat i la Fundació, doncs, no és la preocupació que les malmeses finances de l’executiu d’Artur Mas tinguin a veure amb un impagament sense solució immediata. Estruch, de fet, s’ha atrevit a donar una data aproximada perquè se satisfaci almenys el pagament de Benestar Social i família. “Calculem que això es produirà el mes de novembre”, ha assegurat. En aquesta problemàtica, l’Ajuntament de Barcelona no s’hi ha vist involucrat, perquè les seves finances són més folgades i perquè ja va satisfer els compromisos abans de la festa.

Paral·lelament, la Fundació Festa Major tornarà a engegar la seva activitat a principis d’octubre amb l’avaluació detallada de la Festa Major, amb especial atenció al compliment de la normativa dels guarnits -que sempre comporta alguna mena de sanció- i les poques incidències que hi ha hagut enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *