El G-6 s’avança a CiU i a ERC i dóna suport a Mas en l’onada independentista

Amb un “visca Catalunya lliure!” el director del cor Gregal de l’Orfeò Gracienc, Xavier Folch, va tancar dilluns la Diada a Gràcia davant del monument a Pompeu Fabra en un acte més multitudinari que altres anys. Un cop passada la manifestació de l’endemà, el G-6, grup de sis entitats històriques de Gràcia, ha començat a treballar en una carta que enviarà de manera immediata a Artur Mas com a primeríssima resposta a la crida del president perquè societat civil i institucions vagin plegats en el procés independentista.

“El dret a decidir ens uneix i totes les entitats del G-6 estem en la línia de seguir els passos del país”. El president del G-6, Ramon Botet, quan feia aquestes declaracions aquest dijous encara no havia tancat la primera iniciativa de la societat civil catalana a favor del procés d’independència que s’ha obert després de la massiva manifestació de dimarts a Barcelona. Com a resposta a la crida de dimecres al matí del president, Artur Mas, a favor d’un procés on societat civil i institucions vagin plegats, Botet, en conversa amb altres dirigents del G-6 com el president de Lluïsos de Gràcia, Oriol Hosta, i el president de la Fundació Festa Major, Ricard Estruch, han començat a treballar en una carta que es posarà de manera explícita al costat del president.

Tot i que el contingut de la carta es troba a les beceroles, Hosta ha explicat a l’Independent que s’està elaborant un esborrany que posarà de manifest, de manera consensuada, el que el periodista Joaquim Maria Puyal ja va llançar com a reflexió ara fa uns mesos, “que el president té darrera tot un poble”, segons ha apuntat Hosta. Lluïsos ja va avançar-se als moviments lents dels partits a Gràcia penjant l’estelada a la balconada de l’entitat el passat octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *