Guerra oberta a Ràdio Gràcia entre el director i l’empresa que la gestiona

Societat

Ràdio Gràcia, l’emissora municipal del Districte, viu moments de convulsió interna després que un enfrontament laboral entre el director de l’emissora, Carles Salat, i els responsables de la gestió, l’empresa Ludic 3, estigui abocat a acabar en denúncia per rebaixes unilaterals del salari del màxim responsable periodístic. Salat ja ha anunciat mesures legals i l’empresa es defensa. L’empresa Ludic 3, que gestiona Ràdio Gràcia des del 2007 i ha anat guanyant tots els últims concursos que s’han convocat -l’últim va ser enguany i té una vigència contractual des de l’1 de març fins al 31 de desembre-, va acordar en el nou contracte que “la jornada es redueix de 37,5 hores setmanals a 35 hores setmanals amb la disminució del salari corresponent”. “Tant Ludic 3 com jo mateix firmem el document, sense cap problema”, ha explicat Salat a L’Independent. Però a partir d’aquí tot es complica i el director de l’emissora denuncia dos fets molt concrets: que la reducció del sou s’aplica un mes abans del previst i que “al maig em retiren un plus de 238 euros”. Tot el procés va acompanyat, segons Salat, d’una conversa acalorada en una reunió a la qual assisteixen el gerent de Ludic 3, Ferran Arbós; Montse Rovira, portaveu de l’empresa al consell rector; i Salat mateix. “Si vols la guerra, tindràs la guerra”, assegura Salat que li diuen. L’empresa, segons ha explicat Arbós a aquest setmanari, no té constància d’aquest conflicte laboral i sí que aplica la primera reducció de sou pactada al març “perquè la nova etapa de gestió va començar al març”. “Pot haver-hi algun error en el redactat del contracte”, ha dit Arbós. Sobre la tensa reunió, el gerent de Ludic 3 explica que “va ser per parlar d’una altra cosa”. Salat ha posat el conflicte a mans del seu advocat i ha explicat el cas de manera informal al Districte. “En el mes d’octubre presentaré una àmplia denúncia per aquests fets, que abarcarà l’empresa, Ludic 3,; el seu president, Ferran Arbós Soler; i la responsable de l’empresa a RG, Montse Rovira Calvet”, conclou en un escrit que ha fet arribar a L’Independent. L’empresa insinua la destitució. “Fins ara no hem utilitzat aquest mecanisme”, avisa Arbós.