Les Germanetes culminen la reforma amb 3,6 milions d’euros en donacions

Trenta mesos han calgut per culminar un dels projectes privats a la vista més espectaculars de Gràcia: l’ampliació i reforma integral, a través d’un pla especial autoritzat per l’Ajuntament, de la residència d’avis sense recursos de les Germanetes dels Pobres al carrer Sant Salvador amb Torrent de l’Olla. En temps de crisi, un pressupost d’11,2 milions d’euros ha estat sufragat en un terç per les donacions.

Les germanes Rosa i Maria del Carmen ja s’han instal·lat des del passat 20 d’agost a la novíssima residència de les Germanetes dels Pobres, que a Gràcia ha deixat veure la seva gran reforma per una efectiva campanya de donatius com l’apadrinament de maons, que ha sumat 3,6 milions d’euros. Aquest dissabte 15 de setembre l’arquitecte tècnic, David González, que en puntes de treball ha tingut a les seves ordres fins a 154 treballadors, entregarà l’obra i es calcula que aquest Nadal les 80 habitacions ja estiguin a ple funcionament. Així s’acabarà la reforma de la residència que va engegar el 2 de febrer de 2010 i que ha acabat dibuixant un nou i còmode espai per a avis i àvies sense recursos de tres plantes (invàlids, vàlids i germanes). “Vivim moments socials difícils però les donacions no ens han fallat, tot i que el deute encara és molt gran”, explica la germana Rosa, que mostra satisfacció perquè es podran seguir atenent les peticions d’avis sense família “i de la religió que sigui”.

Des del punt de vista tècnic, els operaris, segons David González, s’han trobat amb “una obra molt complicada”, on s’ha hagut d’aixecar alçada d’una casa que Agustí Font va acabar el 1897. Urbanisme, Patrimoni i Parcs i Jardins han estat a sobre del projecte per aprovar el pla especial, per conservar un edifici de categoria C i per fer el procés de “revegetació”. “Ha tingut un cost elevat”, diu González. “Era més cara refer-la però ho hem fet”, diu la germana Rosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *