Gràcia té el percentatge més baix de joves de Barcelona mentre creix l’índex d’envelliment

Amb 121.430 habitants, Gràcia representa el 7,5% de la població de la ciutat. En una dècada, fins al 2001, la població gracienca ha crescut un 6,4%, 0,6 dècimes per sota de la mitjana de la ciutat. Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona de febrer de 2012, en el darrer any el districte segueix la tendència general amb una caiguda de la població de l’1,6%. Els italians són el col.lectiu d’estrangers més nombrosos a la Vila (13,9%), seguits dels francesos (6,8%), i dels colombians (4,4%).

La radiografia demogràfica i socieconòmica de Gràcia presenta una Vila envellida, amb una elevada població nouvinguda –sobre tot al centre-, amb un habitatge de segona mà car, amb un percentatge de titulats universitaris nou punts superior al de Barcelona i una taxa d’atur menor, segons les dades recollides per l’Ajuntament. Al desembre el percentatge d’aturats era de 12,2%, valor que es troba 1,3 punts per sota de la mitjana de la ciutat i és el quart més baix després dels de l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, segons dades de l’Àrea d’Economia i Ocupació.

El grup de joves (16-24) representa el 7,2%, el més baix de la ciutat. En canvi, que Gràcia és un districte envellit ho demostren molt bé els números: 176,6% d’índex d’envelliment, més de 16 punts per sobre la mitjana, i el de sobre envelliment (més grans de 75 anys) se situa en un 56,5%, concentrats a la Vila i Camp d’en Grassot. I el nombre de les que viuen soles també és superior al de Barcelona.

Un 15,3% de la població de Gràcia és estrangera. Amb 18.517 persones d’arreu, és el vuitè districte en nombre d’estrangers. I el barri amb major percentatge és la Vila, amb 18,1% del total (9.077 persones), i és un dels sis barris de la ciutat amb més població nouvinguda.

1 thought on “Gràcia té el percentatge més baix de joves de Barcelona mentre creix l’índex d’envelliment

  1. la gent gran deu estar tancada i barrada a casa seva perquè no es veu. Pel carrer només es veu gent jove.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *