El pla per pacificar les places s’acaba amb 955 actuacions contra els llauners

Les places històriques de Gràcia que suporten un ús més intens, Sol, Virreina, Revolució i Diamant, per aquest ordre, han acabat l’estiu amb un informe preliminar que conté els resultats de l’anomenat pla d’actuació integral per al civisme i la convivència i que posa xifres a l’actuació coordinada dels cossos policials, inspectors municipals i tècnics de serveis socials. La venda ambulant i les denúncies per consum d’alcohol centren les principals conclusions.

El balanç dels sis mesos del pla de pacificació de places, que exclou les actuacions dutes a terme per Festa Major perquè anaven a càrrec d’operatius centralitzats a Barcelona, posa de relleu les 955 actuacions que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet contra la venda ambulant i les 531 denúncies dels agents contra ciutadans per consum d’alcohol a la via pública. Els dos cossos policials han estat un dels eixos de l’operatiu, amb patrulles conjuntes tots els dimecres des del mes de març i actuacions segregades durant la resta de la setmana.

Però el pla de pacificació també ha tingut en compte el contacte amb els comerciants, amb la repercussió que l’ús intensiu de les places té sobre ells, i la gestió de conflictes, sobretot per la presència de persones de tipus precari. “S’ha parlat amb totes i algunes s’han derivat a serveis socials; són gent de Gràcia de tota la vida”, apunten fonts municipals. “Si no fan res, no se’ls pot fer fora, i sabem que és un problema però no se’ls pot fer desaparèixer”, afegeixen fonts policials que han dirigit l’operatiu.

El Districte, amb aquest recorregut de sis mesos, conclou en l’informe preliminar que la problemàtica de les places “en bona mesura s’ha controlat” i dóna per tancat el pla integral. La regidora de Gràcia, Maite Fandos, presentarà les dades i les valoracions en l’informe de gestió inclòs en el ple del pròxim 4 d’octubre.

1 thought on “El pla per pacificar les places s’acaba amb 955 actuacions contra els llauners

  1. Això és una falsetat rotunda. Cada dia de la setmana de dilluns a diumenge la plaça del Diamant està plena de gent (incloent menors) fent el botellot, i de llauners amb un estatus tan estable, que fins i tot la gent ja els crida pel seu nom. Això dels dispositus especials, si existeixen, no s’han vist. És més, cada dia els veïns de la plaça truquem diverses vegades sense èxit al 092 i el que és més habitual és que la guardia urbana ni es presenti. Això és un escàndol propi de països bananers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *