La UEC de Gràcia i la Plataforma per la Llengua homenatjaran Martí Gasull

La muntanya i el país, les dues grans aficions del gracienc Martí Gasull, s’han quedat orfes d’un alpinista i un activista que sempre va treballar buscant el consens i fugint de lluites partidistes per construir un futur en llibertat. La seva sobtada mort al Manaslu aquest cap de setmana ha colpit la societat civil, que ja està preparant diferents actes per retre-li l’últim tribut.

La Secció d’Alta Muntanya i Escalada (SAME) de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Gràcia serà l’encarregada d’homenatjar l’excursionista de l’entitat Martí Gasull, que va morir diumenge a la matinada després de patir una allau al Manaslu a la serralada de l’Himàlaia. La SAME prepara un acte de caire personal per retre l’últim tribut a Gasull, que va ser monitor d’iniciació a la UEC de Gràcia i va participar en el grup que va impulsar la renovació de la revista Excursionisme. A l’espera que el cos del muntanyenc gracienc arribi aquest cap de setmana a Catalunya després que dilluns fos traslladat a Katmandú, la SAME decidirà la data de l’homenatge durant els propers dies, però en qualsevol cas serà dies després del funeral.

Gasull era un apassionat de l’alta muntanya i volia fer realitat el somni de fer un cim de més de vuit mil metres, però el pitjor accident a l’Himàlaia en els darrers vint anys va acabar amb la seva vida i la de deu alpinistes més al camp III, a 6.800 metres d’alçada. Activista per la llengua i la cultura catalanes i independentista de pedra picada, Gasull va ser el creador, juntament amb altres persones que provenien com ell de la coral Synera dels Lluïsos, del col·lectiu L’Esbarzer, que va fer activisme per la independència a Gràcia i a Barcelona durant els Jocs Olímpics de Barcelona per denunciar, entre d’altres coses, l’operació Garzón contra l’independentisme.

Aquest col·lectiu va ser l’embrió de la Plataforma per la Llengua, que ell mateix va fundar després de les olimpíades i que ha aconseguit fins ara importants avenços en àmbits com el de l’etiquetatge en català. La Plataforma també prepara un homenatge a Gasull, que tindrà lloc durant les properes setmanes i comptarà amb la presència de diferents personalitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *