El SEK compra l’escola Cormar i repartirà tot l’alumnat en tres edificis

Jesuïtes Educació serà el nou titular de l’escola Cormar a partir del juliol de 2013, encetant així un procés d’ampliació del col.legi Kostka. En tres anys, aquest centre concertat oferirà totes les etapes educatives, de 0 a 18 anys, repartint l’alumnat en tres centres. Després d’una primera reunió amb les famílies, la direcció del centre inicia ara “un procés d’informació i difusió” per explicar el projecte, que ha causat malestar entre algunes famílies.

La congregació de les Missioneres del Cor de Maria ha venut Cormar -que ha anat perdent alumnat amb els anys- a Jesuïtes Educació, que inicia ara un procés d’integració amb l’escola Kostka. La raó de la venda, segons expliquen en un comunicat, és la manca de religioses que poguessin continuar amb la seva tasca a Cormar. El Kostka continua el seu procés de creixement de la tercera línia que ja arriba a tercer de primària. A partir del proper dia 1 de setembre de 2013, Cormar passarà a ser un nou centre de la xarxa d’escoles de Jesuïtes Educació, amb la intenció d’integrar-lo al Kostka després d’un període de transició. Segons explica el seu director general, Oriol Navarro, en tres anys, l’escola comptarà amb tres edificis que oferiran totes les etapes educatives, des de la llar d’infants al batxillerat. Així, l’edifici que pertanyia a les monges fins ara acollirà escola bressol (0-3 anys), infantil (3-6 anys) i 1r i 2n de primària (fins els 8 anys). Dels dos edificis que té el Kostka, un serà per a l’alumnat dels 8 als 14 anys (3r de primària a 2n d’ESO) i un altre pels alumnes a partir de 3r d’ESO i fins el Batxillerat (14 a 18 anys). Aquest repartiment és el que ha generat malestar, ja que algunes famílies tenen fills en diferents etapes educatives, i per tant, estarien en edificis diferents. Algunes pensen que el nivell educatiu de Cormar perjudicarà al Kostka, amb un nivell superior segons alguns pares i mares.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *