El tancament del Roxanne fa traslladar de nou el festival Músiques Disperses

Foto: Roberto Domínguez

El festival Músiques Disperses és una de les ‘víctimes’ que ha provocat el tancament del bar llibreria Roxanne, obligat a abaixar la persiana des de dilluns, després de rebre la notificació de l’Ajuntament. Les repetides denúncies per soroll per part d’un únic veí han acabat amb el local i amb ell tota la programació cultural que hi tenia lloc. El seu gerent, Fernando Paniagua, explica, dolgut, que “no poden fer front a les reformes que exigeixen” i afegeix que Demodé, la cooperativa que hi ha darrera del bar de Martínez de la Rosa, “està tocada de mort”.

Només s’havien celebrat dues sessions del Músiques Disperses des que es traslladés de l’Heliogàbal al Roxanne en format acústic. Tots els concerts que s’havian programat fins a finals d’any s’han hagut de cancel.lar i el seus impulsors busquen nova ubicació. “Els músics al final es ressignen i acaben acceptant que aquestes coses passen. Què trist”, explica Roger, un dels membre d’Usted es un colectivo. “Ara toca trobar un nou local, però està molt complicat. Ens agradaria molt poder mantenir la programació que teníem enllestida fins el gener, però és un procés lent”, afegeix. Així, des d’aquest dilluns el Roxanne està oficialment precintat per l’Ajuntament per soroll, després de les repetides denúncies per part d’un veí. “És insostenible econòmicament portar a terme totes les obres per complir la normativa. Però això també li passa a d’altres locals i s’intenta arribar a una entesa amb els veïns i l’administració”, explica Fernando Paniagua. La Guàdia Urbana havia arribat a fer fins a tres visites a la setmana. El seu responsable escrivia a la web de Demodé que “espais com el Roxanne, tan plens de vida, creativitat i alegria, difícilment encaixen en aquest món de violència i misèria en el qual ens estan obligant a viure”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *