La Guàrdia Urbana i el Districte posen sospita als súpers de la nova immigració

Societat

El punt més polèmic del Pla d’Actuació del Districte que va aprovar ara fa deu dies el consell municipal és a la pàgina 40 i posa de manifest la voluntat del Districte, amb la col.laboració de la Guàrdia Urbana, de reforçar els controls de “determinats establiments comercials del districte”, en clara al.lusió als súpermercats de proximitat regentats per la nova immigració. Tot i que el redactat del PAD deixa un punt d’ambigüitat en l’aire, el cert és que les últimes campanyes d’inspecció de la Guàrdia Urbana que van identificar quilos de menjar en mal estat han estimatitzat uns col·lectius ja anteriorment afectats per actituds xenòfobes que feien circular la brama que disfrutaven d’uns horaris més laxes que la resta del comerç. Ara bé, mai fins ara ningú havia gosat escriure directament o indirectament sobre un document oficial que es reforçarien “les actuacions d’autoritat administrativa en les mesures de control horari, llicències... dels establiments de pública concurrència i de determinats establiments comercials del districte”. Aquest redactat, de fet, ja va suscitar crítiques d’ICV-EUiA, que va votar en contra del PAD. “Complim escrupulosament” Khalid Perveiz, un dels portaveus dels paquistanesos que regenten botigues d’alimentació a la Vila, no entén que ara se’ls vulgui criminalitzar i recorda que “nosaltres complim escrupulosament la llei i obrim en l’horari permès”. Una actitud que contraposa amb la cadena Suma, que ha obert recentment dos supermercats al centre històric de Gràcia que “obren diumenges i festius tot i que només les botigues de restauració de menys de 150 metres ho podem fer i entre setmana tanquen a les onze quan ho haurien de fer a les nou”. De fet, aquest col.lectiu ja ha presentat una instància a la seu del Districte per denunciar l’incompliment d’horaris per part d’aquestes grans superfícies. El capítol del PAD en què està inclosa aquesta proposta s’inclou en l’àmbit del pla d’actuació del civisme i la convivència que en els últims mesos s’ha centrat a combatre els llauners i el consum d’alcohol a la via pública.