BCN recaptaria ara 150.000 euros al dia si fes pagar els turistes al Park Güell

L’Ajuntament de Barcelo-na ja ha fet números del negoci que suposarà per a les arques municipals el cobrament d’una entrada per accedir a la part monumental del Park Güell. Un informe municipal elaborat al juliol a partir de 2.800 enquestes conclou que un mínim de 23.500 visitants i un màxim de 30.000 passen pel parc cada dia. Com que el 98% no són barcelonins i l’entrada valdrà un mínim de 5 euros, BCN pot recaptar almenys 150.000 euros diaris a partir del 2013, quan vol iniciar el pla.

“No hi ha topall decidit encara ni si l’accés regulat es farà per hora o per franja horària”, segons apunten fonts municipals. Però totes les possibilitats econòmiques que s’obren per a l’Ajuntament en el projecte de pagament per accedir a la zona monumental del Park Güell aboquen xifres suculentes. I la multiplicació d’aquestes xifres per setmana, mes o any encara són més increïbles. Exemple: si només hi accedís un terç dels visitants actuals al preu mínim de 5 euros, Barcelona tindria de cop més de 18 milions d’euros (3.000 milions de pessetes) que ara no té.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, que havia de convocar a finals d’aquest mes la taula de treball del Park Güell per tancar l’acord, ha preferit esperar al desembre i oferir les dades de l’estudi als sectors implicats per decidir la fórmula amb més consens. L’informe, per exemple, també diu que l’accés pel qual més gent entra en transport privat és el de la carretera del Carmel, amb 9.000 persones diàries, mentre que l’accés en transport públic més concorregut és el de la Baixada de la Glòria. També diu que a la tarda hi ha un 36% menys d’entrades que al matí i que el 97,6% de visitants no són barcelonins. Ara fa tres anys la ràtio era d’un 86% de turistes estrangers o locals i un 16% de veïns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *