BCN retira la placa a Joan Carles I unes hores i veu insalvable l’escut a Pi i Margall

Cinc mesos després que una desena de dirigents polítics i intel.lectuals afins a ERC adrecés una carta a Xavier Trias a favor de restaurar l’escut a Pi i Margall que hi ha a sota de la placa a Joan Carles I, l’Ajuntament va retirar i va tornar a posar en qüestió d’hores el bloc de pedra per comprovar que l’escut que abans de la Guerra Civil presidia el monument de Diagonal amb passeig de Gràcia està destruït.

Tres furgonetes de la brigada de monuments aparcades als Jardinets i un grapat de treballadors municipals retirant l’escut a Joan Carles I van atraure dijous l’atenció dels curiosos a la porta d’entrada a Gràcia, a l’obelisc que dóna pas als Jardinets. Els treballs responien a la petició que ICV-EUiA i UpB-ERC van fer al maig per restituir el monument original i fins i tot canviar el nom de la plaça Joan Carles I.

Fonts municipals han explicat a l’Independent que l’Ajuntament va procedir a retirar l’escut actual “per comprovar si sota aquest es conservava la inscripció original del monument que deia Barcelona a Pi i Margall i l’any de col·locació”. Aquesta era una petició defensada a la ciutat per historiadors com Josep Cruanyes, que ja es va fer sentir quan el gener de 2011 es va retirar del monument l’estàtua de la Victòria que la presidia. Tal com afegeixen les mateixes fonts municipals, en fer aquesta actuació s’ha comprovat que aquesta inscripció a Pi i Margall “està destruïda”, ja que “sembla que la base de marbre està repicada”. La brigada va tornar a col·locar al vespre del mateix dijous l’escut borbònic i a refermar-lo i no es planteja ara com ara cap altre moviment..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *