El pressupost 2013 preveu la partida més gran a expropiacions de Vallcarca

La proposta d’inversions de l’Ajuntament de Barcelona en els pressupostos 2013 que s’estan discutint destinarà 31,5 milions d’euros d’inversió directa a Gràcia, entre la qual destaca sobretot els 6,5 milions d’euros que es destinaran a avançar en les compensacions per expropiacions vinculades a la modificació del PGM a Vallcarca. A l’espera del pressupost definitiu, el pla integral del Park Güell i la reforma de la Travessera tenen partides molt menors, 200.000 i 400.000 euros.

L’anomenat Pla d’Inversions Municipals (PIM), que enguany ha servit d’estricta base per a l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD), preveu dedicar una cinquena part de l’aportació directa a Gràcia en el seguiment de les expropiacions del pla Vallcarca. Els 6,5 milions d’euros previstos donen pistes d’una operació de petita envergadura, tenint en compte que només en l’expropiació de la Casita Blanca en l’anterior mandat es van invertir 7,5 milions d’euros de les arques municipals.

Malgrat les estretors del pressupost, que encara està pendent d’aprovar, Gràcia es beneficiarà d’una desena de grans inversions: la primera fase de l’illa d’equipaments de Bailèn (684.000 euros), el parc d’aventura de la Creueta 885.000 euros), l’adquisició del nou local per al centre de serveis socials del Camp d’en Grassot (2,3 milions), la millora de les instal·lacions del centre esportiu Vallcarca (4 milions), la construcció de l’equipament de joves de la Sedeta (2,1 milions) i l’equipament i escola bressol d’Escorial amb Travessera (1,6 milions). La resta d’inversió es dedicarà a obres de manteniment. Entre les inversions menors, no obstant això, hi destaca per baixa l’aposta de 199.000 euros pel Park Güell, que està ultimant el projecte d’accés regulat, i de 401.500 euros per la reforma de Travessera de Dalt, entre l’avinguda General Mitre i el carrer Escorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *