L’Ajuntament calcula 3 anys més per visualitzar el nou barri de Vallcarca

Els veïns afectats pel pla Vallcarca que encara viuen al barri van tenir l’últim contacte amb l’Ajuntament a finals de 2010 a través d’una carta que donava un termini de dos anys per avançar en la modificació del PGM i el reallotjament. Ara l’Ajuntament aclareix que els únics moviments immediats seran nous enderrocaments i expropiacions de finques que no tenen inquilins, mentre que els solars buits preveuen una provisionalitat màxima de tres anys.

A Vallcarca la vida es mou a poc a poc, entre runes, una desena de cases okupades i alguna iniciativa curiosa com el gran hort sense tanques del carrer Farigola. A l’edifici de reallotjats, l’únic que s’ha aixecat des del 2008, una veïna es queixa que els 200 euros que pagava de lloguer a la seva casa afectada es van tornar en gratuïts el primer any però que ara en paga 515 al Patronat Municipal de l’Habitatge. Una sentència del Suprem ha aclarit que la gestió dels afectats públics i privats (els dels terrenys de Núñez y Navarro) va a càrrec de l’Ajuntament.

Des del 2010 els únics moviments han estat la vella carta de l’Ajuntament i l’expropiació de la Casita Blanca el 2011 per 7,5 milions d’euros. Ara en el projecte de pressupostos de l’Ajuntament, pendent d’aprovació, hi ha 6,5 milions que es destinaran a “finques que no tenen inquilins”, segons apunten fonts municipals, i els enderrocs només s’atenuaran amb l’arranjament de dos solars a Farigola 19 i avinguda Vallcarca 37, que poden estar en aquest estat “un màxim de tres anys”, segons recull el BOP d’aquest dimecres. Paral·lelament, el Patronat Municipal de l’Habitatge no ha descartat les promocions de pisos que té en projecte al carrer Becquer 17 i avinguda Vallcarca 93. Ara bé, segons el despatx Espinet Ubach, el projecte està “aturat”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *