L’Ajuntament assumeix la construcció de l’Univers i Escorial en aquest mandat

Societat

Només va ser una frase en el discurs anual de l’alcalde, Xavier Trias, al Col·legi de Periodistes, però l’Ajuntament assumirà la construcció de l’escola l’Univers, que en principi havia de construir la Generalitat, i l’escola bressol d’Escorial, a la cantonada amb Travessera de Dalt, aquest mateix mandat. “Ho construirem nosaltres”, va apuntar avançant un tipus d’operació similar al que ja va fer amb l’escola Mediterrània. Prenent com a referent aquella operació al barri de la Barceloneta, que en aquell cas va comptar amb una participació del Port de Barcelona, l’Ajuntament ha decidit repetir l’experiment un cop ha constatat que la Generalitat no té ni tindrà diners a curt termini per desencallar els equipaments educatius que estan previstos a l’illa Bailèn-Quevedo, mentre s’eternitzen els barracons de l’escola L’Univers instal·lats a la plaça del Poble Romaní des de fa cinc cursos, des del setembre de 2009. A Gràcia la moneda de canvi no existia com a la Barceloneta ni com a La Maquinista, i l’Ajuntament ha decidit assumir-ho “amb un 100% del pressupost municipal”, ha explicat la regidora de Gràcia, Maite Fandos. “Ho assumim aquest mandat”, ha afegit. L’Ajuntament va anunciar ara fa un any que construiria el pàrquing mentre confiava que la Generalitat fes el projecte executiu, però al final també ha assumit la resta. “Fins ara només eren promeses que ens feien des del curs passat, però l’alcalde no ho havia dit mai oficialment. Ho celebrem, però continuarem fem accions reivindicatives”, apunta Irene Lop, portaveu de l’AMPA L’Univers. Les obres de pàrquing han de començar al febrer i les obres de l’escola, entre agost i setembre de 2014, un cop fetes les bases i els fonaments del pàrquing. Teòricament, l’escola ha d’estar a punt el setembre de 2015, i això concorda amb el calendari que hi ha penjat a la façana. “Ja ens ho han allargat una miqueta”, adverteix Lop. Per la seva banda, Trias també va fer la mateixa referència a l’escola bressol Escorial, una de les pendents de desencallar a Travessera de Dalt, un cop ja estan habitats els pisos on hi havia l’antiga residència d’infermeres. La inversió està prevista en el pressupost d’Educació aquest mandat.