El comerç del nucli històric perd la camiseria Pons i el forn més ant

DSC_3094La Camiseria Pons, el segon comerç més antic (1907) del carrer Gran després de la Farmàcia Guerra (1851), tancarà definitivament el proper 28 de febrer. Un grup inversor català ha fet una oferta irresistible a la propietària, Isabel Estrany, que no l’ha pogut rebutjar. “Hi ha molta gent interessada en quedar-se amb el local, però encara no hi ha res tancat” explica Estrany, que justifica la venda perquè cap dels seus fills no ha volgut seguir amb el negoci que va començar Fabià Pons, el seu avi. També per una qüestió d’edat. “Tinc 83 anys, si en tingués deu menys seguiria, però em retira l’edat, no la crisi perquè tinc una clientela molt fidel”. Un cas diferent és el del Forn Fortino, l’establiment més antic de la Travessera de Gràcia (1879), que es veurà obligat a tancar perquè a finals d’any s’acaba la moratòria de la Llei d’arrendaments urbans, amb la qual es posa fi als lloguers antics dels comerços, i el propietari del local no s’avé a negociar. “No ens ha donat marge de negociació” explica Gemma Fortino, que representa la quarta generació de flequers. De fet, l’actual responsable del forn està fent obres per muntar l’obrador en un altre local perquè el propietari, que viu dos pisos més amunt, es queixa de el calor que desprèn el forn de llenya, però assegura que ni així vol negociar perquè “la seva intenció és fer-nos fora sí o sí”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *