La reforma de Lesseps engega sense l’aval dels autors de la plaça i d’una part dels veïns

p06f1L’última reforma de la plaça Lesseps, que no es va acabar provisionalment fins a la primavera del 2009 després d’un llarg estira-i-arronsa entre el 2001 i el 2003, es va tancar en fals per les obres inacabades de la L9. Ara el Districte, amb el compromís de Territori de retirar la grua de l’estació i tapar el pou amb la tuneladora dins, ha encarregat la reurbanització a un equip d’arquitectes diferent i el nou projecte engegarà sense l’aval de l’equip Viaplana i de part dels veïns.

Quan el passat octubre el Districte va revelar els nous plans que tenia per a la plaça Lesseps, que passaven per un canvi del model implantat per Albert i David Viaplana, res no feia pensar que tornaria amb força el debat urbanístic històricament més complex de Gràcia. Després d’uns mesos de debat als despatxos, el Districte ha convocat aquesta setmana una reunió on s’han fet sentir principalment, d’una banda, l’AVC Lesseps, que recolza la nova reforma i que consideren “impossible” la continuïtat del model anterior i, de l’altra, els Amics de la Plaça Lesseps, hereus de la plataforma Una altra Lesseps és Possible, que va negociar durament in illo tempore amb els Viaplana.

Aquests últims, però, han rebut l’adhesió d’aquests autors de la plaça i les dues parts coincideixen que la reforma s’ha de completar com es preveia. El Districte ha recolzat un nou projecte que elimina la font, posa tanques a espais de joc i prescindeix del lluernari que havia de permetre veure algun dia l’estació de la L9. “Només s’ha concebut el nou projecte en una part molt restringida, i sense tenir en compte la globalitat”, apunta David Viaplana, que explica un contacte amb el Districte al juliol on els tècnics “no volien fer cap canvi”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *