Els cines Verdi, en perill de tancar per la pressió del propietari per canviar de negoci

DSC_3210Alerta sobre un símbol de Gràcia: els cines Verdi atravessen una greu crisi de relacions entre el propietari de la finca i la direcció de les sales des del juliol, sense acord, que pot desembocar en el tancament de les 5 sales amb entrada des del carrer Verdi. La crisi es remunta al juliol, inclou impagaments, i ha implicat en les últimes setmanes Districte, Ajuntament i Generalitat, des de Maite Fandos a Raimond Blasi, Jaume Ciurana o Ferran Mascarell. Els comerciants han aprovat fer una campanya de salvament.

És cert que les dificultats del negoci ja s’arrosseguen sobretot des de fa un any i mig, quan l’empresa va fracassar en l’intent de recuperar les sessions golfes, va reduir plantilla i tot i així no va eixugar prou les despeses. Però un buró-fax del propietari aquest juliol, amb l’amenaça implícita de rescindir el contracte i brandant una oferta alternativa, va incendiar la relació amb la família Pérez. L’Enric i el seu fill Adrià van començar a trucar portes amb l’alerta: primer el Districte, després els botiguers del carrer, el departament de Cultura i ara sobretot la regidoria de Comerç i l’ICUB.

No hi ha acord amb el propietari, que té acords, per exemple, amb Mercadona a l’Eixample. La cadena va descartar fa dos anys un primer oferiment pels Verdi. Sobre la taula ara hi ha fórmules com l’adoptada a Sant Andreu, que permetrà recuperar els Lauren que van tancar el 2011 si l’Ajuntament tanca l’acord amb els creditors de l’empresa i un nou promotor a canvi de quedar-se una de les sales per al Sant Andreu Teatre.
El Districte, que s’ha compromès a salvar el cinema, ha tranquil·litzat els Pérez i els botiguers, ha assegurat que no hi ha cap petició de nova activitat a l’espai de les 5 sales (la crisi no afectaria els Verdi Park) i ha centralitzat la negociació a l’Ajuntament. L’Adrià Pérez assumeix els contactes aquests dies mentre son pare és a París fins dimecres. A la tornada ja hi ha una reunió prevista amb l’ICUB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *